ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

С привлекателна жена мъжът не слагал презерватив?!

Puls.bg   |   06 юли 2018   |   Коментари 1
   
   
С привлекателна жена мъжът не слагал презерватив?!

Източник: iStockphoto

Колкото по-привлекателна е една жена, толкова по-малка е вероятността мъжът да пожелае използването на презерватив по време на секс с нея.

 

До тези заключения са стигнали проучвания, фокусирани върху използването на компютърни симулации за изследване и влияние върху нагласите към сексуално поведение. Те показват, че съществува връзка между възприеманата привлекателност и желанието на даден човек да прави незащитен секс.

 

По-ранно изследване при жените е подкрепило тезата, отчитайки, че за колкото по-атрактивен намират един мъж, толкова по-склонни са да правят небезопасен секс с него. Въпреки това, повечето жени вярват, че привлекателните мъже е по-вероятно да страдат от полово предавани болести.

 

В новото проучване се съсредоточават върху мъжете. В него са участвали 51 хетеросексуални мъже, които е трябвало да оценят привлекателността на 20 жени по снимки, по скала от 0 до 100. За всяка една от тях, те са споделяли каква е вероятността да използват презерватив. Също така, изследователите са поискали от мъжете да преценят колко от останалите участници биха правили небезопасен секс с красива жена, ако им се даде възможност, както и каква е вероятността  жената на снимката да има някоя полово предавана инфекция.

 

На база на отговорите от тези и още серия от въпроси относно техния сексуален опит и себепреценката им за привлекателност, са изведени следните резултати: за колкото по-привлекателна смятат една жена, толкова по-възможно е мъжът да предпочете да прави незащитен секс с нея. Възприятието за собствената привлекателност също е изиграло роля - за колкото по-атрактивен се смята един мъж, толкова по-малко вероятно е той да възнамерява да използва презерватив.

 

 

Констатациите показват още, че сексуалното поведение е ирационално, когато става въпрос за избягване на инфекции - мъжете в проучването са по-малко склонни да използват презерватив с жена, която намират за по-привлекателна, дори ако смятат, че тя може да страда от полово предавана болест. И са по-склонни да използват предпазни средства с жена, която считат за по-малко привлекателна, дори ако вероятността да страда от транссексуални инфекции е по-малка.

 

Проучването е публикувано в сп. BMJ Open.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (1)

Коментарите са изказани от наши потребители и са автентични, без редакторска намеса. Екипът на Puls.bg не носи отговорност за съдържанието им.

,,,,     2018-07-12 23:32:05
neka muj da kaje . az sum za pulno opoznavane , za pulno doverie , predi takiva stupki , govoria bez tulkuvania
1 намерени, страница 1 от общо 1  1 Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Кожни прояви при нарушения на кожната бариера

реклама
Още от Секс и здраве
реклама
Галерия
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
7 мита и факти за HIV
7 мита и факти за HIV
11 ползи от секса за здравето
11 ползи от секса за здравето
Грешки при ползването на контрацептиви
Грешки при ползването на контрацептиви
Изгодни оферти
Още от Алтернативна медицина
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter