ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

С привлекателна жена мъжът не слагал презерватив?!

Puls.bg   |   06 юли 2018   |   Коментари 1
   
   
С привлекателна жена мъжът не слагал презерватив?!

Източник: iStockphoto

Колкото по-привлекателна е една жена, толкова по-малка е вероятността мъжът да пожелае използването на презерватив по време на секс с нея.

 

До тези заключения са стигнали проучвания, фокусирани върху използването на компютърни симулации за изследване и влияние върху нагласите към сексуално поведение. Те показват, че съществува връзка между възприеманата привлекателност и желанието на даден човек да прави незащитен секс.

 

По-ранно изследване при жените е подкрепило тезата, отчитайки, че за колкото по-атрактивен намират един мъж, толкова по-склонни са да правят небезопасен секс с него. Въпреки това, повечето жени вярват, че привлекателните мъже е по-вероятно да страдат от полово предавани болести.

 

В новото проучване се съсредоточават върху мъжете. В него са участвали 51 хетеросексуални мъже, които е трябвало да оценят привлекателността на 20 жени по снимки, по скала от 0 до 100. За всяка една от тях, те са споделяли каква е вероятността да използват презерватив. Също така, изследователите са поискали от мъжете да преценят колко от останалите участници биха правили небезопасен секс с красива жена, ако им се даде възможност, както и каква е вероятността  жената на снимката да има някоя полово предавана инфекция.

 

На база на отговорите от тези и още серия от въпроси относно техния сексуален опит и себепреценката им за привлекателност, са изведени следните резултати: за колкото по-привлекателна смятат една жена, толкова по-възможно е мъжът да предпочете да прави незащитен секс с нея. Възприятието за собствената привлекателност също е изиграло роля - за колкото по-атрактивен се смята един мъж, толкова по-малко вероятно е той да възнамерява да използва презерватив.

 

 

Констатациите показват още, че сексуалното поведение е ирационално, когато става въпрос за избягване на инфекции - мъжете в проучването са по-малко склонни да използват презерватив с жена, която намират за по-привлекателна, дори ако смятат, че тя може да страда от полово предавана болест. И са по-склонни да използват предпазни средства с жена, която считат за по-малко привлекателна, дори ако вероятността да страда от транссексуални инфекции е по-малка.

 

Проучването е публикувано в сп. BMJ Open.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (1)

Коментарите са изказани от наши потребители и са автентични, без редакторска намеса. Екипът на Puls.bg не носи отговорност за съдържанието им.

,,,,     2018-07-12 23:32:05
neka muj da kaje . az sum za pulno opoznavane , za pulno doverie , predi takiva stupki , govoria bez tulkuvania
1 намерени, страница 1 от общо 1  1 Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Още от Секс и здраве
реклама
Галерия
10 начина за по-голямо удоволствие от секса
10 начина за по-голямо удоволствие от секса
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
7 мита и факти за HIV
7 мита и факти за HIV
11 ползи от секса за здравето
11 ползи от секса за здравето
Изгодни оферти
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter