ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

В коя възраст жените са сексуално най-активни?

Puls.bg   |   04 май 2018   |   Коментари 0
   
   
В коя възраст жените са сексуално най-активни?

Източник: iStockphoto

Това доколко жените ще се вълнуват от сексуалните си преживявания зависи в най-силна степен от възрастта им. Това доказва интересно проучване, проведено в Ню Джърси, САЩ. Според получената информация сексуалната активност при женския пол е пряко свързана с възрастта, а в допълнение проследява и водещите притеснения на жените от сексуално естество във всеки отделен възрастов период. В проучването участват близо 1000 жени от всички възрастови групи над 18-годишна възраст.

 

Учените установяват, че сексуално най-активни са жените на възраст 31-45 години - 90% от тях споделят, че водят редовен сексуален живот. Веднага след тях се нарежда възрастовата група 18-31 години, като около 80% от жените в нея редовно правят секс. На трето място се нарежда възрастовата група 46-54 години с около 70% сексуално активни жени в нея. Най-нисък интерес към сексуалните контакти се установява при жените над 55-годишна възраст.

 

Успоредно с проследяване на сексуалната активност, учените отчитат и кои са най-честите сексуални притеснения на жените в отделните възрастови групи. Резултатите в тази категория са по-интересни и според учените показват, че голямата честота на сексуалните контакти при по-младите жени не задължително свидетелства за липса на притеснения от сексуално естество.

 

Във възрастовата група 18-30 години се отчита едно основно сексуално притеснение сред женския пол. Това е трудното или невъзможно постигане на оргазъм. Това доказва отдавна предполаганата от учените особеност, че оргазмът е бонус, който жените придобиват постепенно с усъвършенстване на сексуалните си практики с времето. Трудното постигане на оргазъм обаче не лишава жените от това да изпитват удоволствие от сексуалния си живот. Според проучването едва 20% от жените във възрастовата група 18-30 години не се усещат задоволени от сексуалните си преживявания.

 

 

Във всяка възраст над 30 години положението се променя, а според статистиката основно сексуално притеснение  на жените тогава става постепенно отслабващото влечение към секса. Средно 40% от жените във възрастовата група 31-45 години се оплакват от отслабено либидо, а процентът нараства до 80% при жените над 55-годишна възраст.

 

Заключението на учените е, че сексуалната активност, както и основните притеснения на жените в отделните възрасти, зависят и от физически, и от емоционални фактори. По-важното е, че повечето подлежат на контрол и при проблеми с тях може да се вземат мерки за подобряване качеството на секусалния живот на жената.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Препоръки при слънчево изгаряне на кожата

реклама
Още от Секс и здраве
реклама
Галерия
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
7 мита и факти за HIV
7 мита и факти за HIV
11 ползи от секса за здравето
11 ползи от секса за здравето
Грешки при ползването на контрацептиви
Грешки при ползването на контрацептиви
Изгодни оферти
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter