ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Алергия към оргазми – тежко бреме при някои мъже

Puls.bg   |   11 април 2018   |   Коментари 0
   
   
Алергия към оргазми – тежко бреме при някои мъже

Източник: iStockphoto

Може ли сексът да има странични ефекти? Колкото и странно да е, отговорът на този въпрос е положителен, а за жалост страничните ефекти на секса невинаги са такива. Има хора, при които сексът отключва каскада от полюсни усещания и от върха на насладата те много бързо преминават към крайно негативни емоции. Това са хората с т.нар. посторгазмен болестен синдром. Поради проявите си състоянието често се означава и като алергия към оргамзи. Среща се много рядко, а в повечето случаи засяга мъже.

 

Първите прояви на синдрома при млади хора, които нямат сериозен сексуален опит са плашещи. Според експертите за тези хора е трудно да прикрият влошеното си физико-емоционално състояние след секс, което в някои случаи трае с дни. Една от най-неприятните особености на посторгазмения болестен синдром е тенденцията към влошаване на проявите с времето.

 

Най-типичните симптоми при посторгазмен болестен синдром са подобни на тези при грип или силна алергична реакция. Това е причина състоянието да се означава и като алергия към оргазми. Симптоматиката включва хрема, повишена телесна температура, главоболие, зачервяване и подпухване на очите, силна умора и др.

 

Много характерна е още една особеност на посторгазмения болестен синдром. Посочените оплаквания се появяват и след секс с партньор, и след мастурбация.

 

Алергия към оргазмите се диагностицира изключително рядко и в медицинската практика са документирани едва няколкостотин случая до момента. Засегнатите са почти само мъже. Оплакванията продължават от 1-2 дни до седмица и най-често изчезват спонтанно след този период. За съжаление, за да се появят отново след следващия изпитан оргазъм.

 

 

Защо се развива специфичната алергия към оргазми и на какво се дължи половата зависимост със засягане предимно на мъже – все още не е ясно. Според една хипотеза роля има дисбалансът на някои химични съединения в мозъка. Според друго схващане посторгазмения болестен синдром се дължи на автоимунни нарушения, водещи до реакции, подобни на алергичните. Причините засега са само предполагаеми.

 

Неизвестната етиология на алергията към оргазми е причина за това състоянието все още да не може да се лекува. То се явява сериозно физико-емоционално бреме в живота на засегнатите. Но разбирането от страна на партньора може да помогне за поне частично облекчаване на чисто емоционалните прояви.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Кожни прояви при нарушения на кожната бариера

реклама
Още от Секс и здраве
реклама
Галерия
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
7 мита и факти за HIV
7 мита и факти за HIV
11 ползи от секса за здравето
11 ползи от секса за здравето
Грешки при ползването на контрацептиви
Грешки при ползването на контрацептиви
Изгодни оферти
Още от Бебе. Кърмене.
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter