ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Кои двойки правят най-редовен и задоволителен секс?

Puls.bg   |   28 март 2018   |   Коментари 1
   
   
Кои двойки правят най-редовен и задоволителен секс?

Източник: iStockphoto

Въпросът за подобряването и поддържането на сексуалния живот при двойките вече се разглежда от още един аспект. Според ново проучване повишаването на удоволствието, получено между чаршафите, може да е в пряка връзка с грижите за прането им. Разпределението на домакинските задължения между партньорите вече се посочва като основно изискване за поддържане качестото на сексуалните им контакти.

 

Според получените данни двойките, които разпределят грижите за домакинството наравно помежду си, се радват на по-редовен и задоволителен и за двамата партньори секс. Проучването е проведено сред 1500 двойки, като качеството на сексуалните им контакти е проследено за период от 5 години. Най-задоволителен по отношение на редовността и качеството си се оказал сексът при двойките, в които мъжът често подпомага жена си в домашната работа.

 

Учените не посочват конкретни аспекти от домакинството, които мъжът трябва да поеме, за да поддържа пламъка на сексуалното влечение у партньорката си. Според тях изискванията в случая са строго индивидуални и различни при всяка двойка. Ясно е обаче, че подобна цена за по-редовен и задоволителен секс е по силите на всеки мъж, при условие че жената щедро му делегира правата върху някоя от своите ежедневни домакински грижи. И все пак учените посочват и един тънък момент.

 

Споделянето на домакинството в случая се изразява основно в подпомагане, но не в цялостно изземане на някои дейности от страна на мъжа. Подобна практика може да има и обратен ефект. Учените доказват, че двойки, в които мъжът изцяло се грижи за традиционно свързвани с жената домакински дейности като пране и миене на чинии, всъщност преживяват спад в нивото на сексуалното общуване.

 

 

Позитивният ефект на споделеното домакинстване върху секса между двама души се обяснява с ролята на чисто емоционални фактори като сближаването и укрепването на доверието между тях. В дългосрочен план това допринася за поддържане и дори засилване на чисто физическото привличане, чието отслабване с времето се посочва като основна причина за влошаване качеството на сексуалните контакти между двама души.

 

В заключение учените посочват, че споделянето на спалнята трябва да се разглежда като логичен завършек на процеса на споделяне на взаимоотношенията във всяко друго помещение вкъщи. Ще мълчат ли мъжете, когато научните факти говорят? Ще мълчат, най-малкото защото все ще се намери домакинска работа, с която да се заемат, ако искат да се радват на качествен секс.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (1)

Коментарите са изказани от наши потребители и са автентични, без редакторска намеса. Екипът на Puls.bg не носи отговорност за съдържанието им.

,,,,     2018-03-28 22:20:02
tova kato na snimkata gore nikoga ne mi se e slu4valo prez jivota mi
1 намерени, страница 1 от общо 1  1 Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Още от Секс и здраве
реклама
Галерия
10 начина за по-голямо удоволствие от секса
10 начина за по-голямо удоволствие от секса
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
7 мита и факти за HIV
7 мита и факти за HIV
11 ползи от секса за здравето
11 ползи от секса за здравето
Изгодни оферти
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter