ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Защо не можете да постигнете оргазъм?

Puls.bg   |   09 март 2018   |   Коментари 0
   
   
Защо не можете да постигнете оргазъм?

Източник: iStockphoto

Търсенето на оргазма – това спокойно може да се определи като основна тема на всеки секс наръчник. Като върховно изживяване в секса, постигането на оргазъм е основна цел на всяко интимно общуване. Наред с всички препоръки за постигането на пълноценен оргазъм обаче е добре да се посочат и основните причини, които възпрепятстват изживяването му и може да направят усилията и на двамата партньори безпредметни.

 

По-често от трудно постигане на оргазъм по време на секс се оплакват жените и при тях се откроява една много съществена причина за това.

 

Прекомерната тревожност и невъзможността по време на секс да освободят съзнанието си от страничните мисли е основната пречка пред постигането на оргазъм при жените. Това установява проучване, оповестено от авторитетния журнал Sexologies.

 

За да стигнат до това заключение, учени събират информация от първо лице за това какво се върти в главата на жените по време на секс. Резултатите – жените, които редовно изживяват оргазъм, се фокусират изцяло върху телесната си сетивност и оставят съзнанието си да търси и показва най-еротичните им фантазии по време на сексуално общуване. Информация за това дали е задължително партньорът да присъства в тези фантазии не се споменава, но това е маловажна особеност, която лесно се пренебрегва в името на крайната цел.

 

За жените, за които е трудно да затворят съзнанието си за всякакъв тип странични мисли по време на секс, невъзможността за постигане на оргазъм е неприятен, но и напълно обясним проблем. Добрата новина е, че според препоръката на експертите, той може да бъде разрешен. За целта може да се започне с прости стъпки, трениращи отношението към секса.

 

 

Например с това да се опитвате да се храните по-бавно и да се стремите да улавяте всеки вкус и аромат на ястията, които консумирате. Целта е да приобщите същата практика и към интимните си преживявания. Концентрирайте се върху присъствието на партньора си, върху усещанията, които допирът до неговото тяло дава, и поставете страничните грижи настрана. В тази група попада и мисълта за самия оргазъм.

 

Според експертите той е най-пълноценен, когато не се търси като фикс идея, а когато му се даде възможност да се появи като естествен завършек на предхождащите го изживявания. Така, както пълноценният секс е естествено продължение на предхождащата го любовна игра.

 

Какви ще бъдат предхождащите оргазма техники е въпрос на изцяло личен избор, важното е сред тях да не присъстват злободневните грижи.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Още от Секс и здраве
реклама
Галерия
10 начина за по-голямо удоволствие от секса
10 начина за по-голямо удоволствие от секса
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
7 мита и факти за HIV
7 мита и факти за HIV
11 ползи от секса за здравето
11 ползи от секса за здравето
Изгодни оферти
Още от Детско здраве
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter