ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Сексът е по-важен за мъжа от храната?!

Puls.bg   |   07 март 2018   |   Коментари 0
   
   
Сексът е по-важен за мъжа от храната?!

Източник: iStockphoto

С времето всяка жена констатира, че в главата на партньора й се върти предимно една и съща мисъл. И учудващо или не, в повечето случаи това не е мисълта за храната, а за секса. Доколко въпрос на късмет е това, всяка жена може да прецени сама за себе си. Сигурно е едно – мъжете не може да бъдат обвинявани за това, че мислят предимно за секс, защото това е правило, закодирано в особеностите на мъжкия мозък.

 

А по-важното е, че сексът е дотолкова дълбоко закодиран в мозъка на мъжете, че той е склонен да го приоритизира пред храненето, напук на стремежа към оцеляване.

 

Може да звучи налудничаво, но точно това е заключението на научен екип, проследил първосигналното отношение на мъжете към секса, а данните са оповестени в авторитетния журнал Nature.

 

Проучването е проведено съвместно от британски и американски учени. Те установяват много интересна зависимост. Поставени в условията на продължително гладуване, но в присъствието на жени, мъжете са по-склонни да търсят удовлетворяване на сексуалния си нагон, отколкото на глада.

 

В основата на този феномен стоят анатомични особености на мъжкия мозък. Тайната се крие в наличието на специфична двойка неврони, които мъжете притежават, а жените – не. Те се означават като мистериозни клетки на мъжкия пол (mystery cells of the male, или МСМ). Макар мъжете и жените да имат много подобно вродено отношение към секса, наличието на въпросните нервни клетки в мъжкия мозък изцяло променя инстинктивното отношение на мъжете към сексуалния нагон.

 

 

Разликите в отношението към секса при двата пола се оформят в процеса на сексуалното съзряване. Тези разлики помагат на мъжете по-добре да запаметяват усещанията, асоциирани със секса и да го приоритизират в бъдеще. Това подсказва, че разликата в отношението към секса при двата пола наистина се крие в главата и че се дължи на чисто неврологични особености в устройството на мозъка.

 

Така, пътят към любовта на мъжа може наистина да преминава през стомаха, но само като отклонение от главнотото шосе, което тръгва задължително от мозъка.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Остър и хроничен ентероколит - през топлите месеци

реклама
Още от Секс и здраве
реклама
Галерия
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
7 мита и факти за HIV
7 мита и факти за HIV
11 ползи от секса за здравето
11 ползи от секса за здравето
Грешки при ползването на контрацептиви
Грешки при ползването на контрацептиви
Изгодни оферти
Още от Диети
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter