ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Какво кара мъжете да имитират оргазъм?

Puls.bg   |   14 февруари 2018   |   Коментари 1
   
   
Какво кара мъжете да имитират оргазъм?

Източник: iStockphoto

Имитирането на оргазъм по традиция и поради чисто физиологични особености се асоциира предимно с женския пол. Оказва се обаче, че не само в природата на жената е заложена склонността да имитира върховно удоволствие от секса. Голяма част от мъжете също са склонни да го правят при това в някои случаи с изцяло благородни подбуди.

 

Проучване на експерти с десетки години опит в областта на сексуалното и репродуктивно здраве на мъжете доказва, че имитирането на оргазъм сред представителите на мъжкия пол е по-често срещан феномен, отколкото се предполагаше. Според данните им поне 31% от сексуално активните мъже са изживявали фалшив оргазъм поне веднъж в живота си.

 

Причините мъжете да имитират оргазъм не се различават сериозно от тези при жените. За всеки мъж е важно да накара партньорката си да се почувства уверена в уменията си в леглото и дори в случаите, когато по една или друга приична не могат да достигнат оргазъм, опитват да й доставят тази увереност. Това е колкото заслужена награда за сексуалните усилия на жената, толкова и джентълменска постъпка в някои случаи. Например в случаите, когато жената достигне до оргазъм по-рано, много мъже биха потърсили начин да синхронизират своя оргазъм с нейния, а често единственият начин за това е чрез леко изопачаване на истината.

 

Е, в някои случаи имитирането на оргазъм може да е и средство за мъжа да прикрие свои сексуални проблеми или смущения. При преждевременна еякулация например фалшивият оргазъм може да служи като средство за ускоряване края на сексуалното общуване, без необходимост от издаване на реалните причини за това.

 

 

Според експертите няма причина имитирането на оргазъм от страна на който и да е от двамата партньори да влошава качеството на сексуалното им общуване, ако и другият партньор е изживял пълноценен сексуален контакт. Те напомнят, че сексът е пътуване, качеството на което зависи повече от извървяния път, а не от достигнатата дестинация. Имитиран или не, ако разкрасява пътуването, оргазмът може само да засили удоволствието от секса.

 

Защото, пак според експертите, имитирането на оргазъм при нужда от това може да помогне на партньорите с времето да адаптират сексуалния си подход спрямо нуждите на другия и и двамата да започнат да постигат много по-лесно истински и пълноценен оргазъм.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (1)

Коментарите са изказани от наши потребители и са автентични, без редакторска намеса. Екипът на Puls.bg не носи отговорност за съдържанието им.

Ники     2018-02-26 11:24:07
Как мъж ще имитира оргазъм глупости жената да не е сляпа при мъж се вижда когато свършва само жените се преструват 99% от тях
1 намерени, страница 1 от общо 1  1 Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Стомашно-чревни проблеми по време на почивка

реклама
Още от Секс и здраве
реклама
Галерия
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
7 мита и факти за HIV
7 мита и факти за HIV
11 ползи от секса за здравето
11 ползи от секса за здравето
Грешки при ползването на контрацептиви
Грешки при ползването на контрацептиви
Изгодни оферти
Още от Дентално здраве
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter