ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Съсипват ли контрацептивите удоволствието от секса?

Puls.bg   |   19 януари 2018   |   Коментари 1
   
   
Съсипват ли контрацептивите удоволствието от секса?

Източник: iStockphoto

Противозачатъните хапчета са сред най-предпочитаните средства за контрацепция в репродуктивна възраст. Техният ефект обаче отдавна е обект и на проучвания за влиянието му върху сексуалното влечение на жените. Според някои учени такъв ефект има и те резонно повдигат въпроса дали хапчето антибебе убива удоволствието от секса. Защото, ако контрацептивите потискат либидото на жената, сексът с нея може ли да бъде пълноценен?

 

Според статистическите данни поне 60% от жените в репродуктивна възраст използват средства за дългосрочна контрацепция. Всяка трета от тях се доверява на приема на противозачатъчни, превръщайки ги в най-популярното сред своя пол средство за предпазване от нежелана бременност.

 

На база на този голям процент учени в САЩ провеждат специализирано проучване за установяване ефекта на противозачатъчните върху женското либидо.

 

Ефектът е проследен чрез отчитане качеството на сексуалния живот при 450 двойки. Това е позволило отчитане на прякото влияние на хапчетата антибебе върху сексуалното влечение на жените, както и върху сексуалната нагласа на техните партньори. Установено е, че либидото на мъжете не се влияе пряко от типа контрацептиви, използвани от тяхната партньорка. При жените обаче влиянието на противозачатъчните върху либидото е налице. Добрата новина е, че при най-често ползваните противозачатъчни то е минимално.

 

 

Установено е, че пероралните хормонални противозачатъчни не само не потискат сексуалното влечение на жените, но може и да го стимулират. Особено когато те са в дълготрайни отношения с партньора си. При дългосрочно обвързаните двойки либидото на жената, а оттам и качеството на секса не се влияят пряко от типа на ползваните от жената контрацептиви.

 

Проучването е проведено успоредно от екипи към 2 университета в САЩ – в Кентъки и Индиана. Според учените резултатите са достатъчни, за да оборят мита, че противозачатъчните хапчета може да отслабят сексуалното влечение на жените и сексуалния живот с партньорите им да пострада.

 

Резултатите го доказват – хапчето антибебе като средство за контрацепция не убива женското либидо. Причините за евентуални сексуални проблеми при жени, които ги употребяват, следва да се търсят другаде.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (1)

Коментарите са изказани от наши потребители и са автентични, без редакторска намеса. Екипът на Puls.bg не носи отговорност за съдържанието им.

кака ти     2018-01-19 19:28:49
Зависи от хапчетата,ако съдържат неща които намаляват тестостерона,ще убият либидото неизбежно,т.к.е хормона на селса,питайте мъжете!
1 намерени, страница 1 от общо 1  1 Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Стомашно-чревни проблеми по време на почивка

реклама
Още от Секс и здраве
реклама
Галерия
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
7 мита и факти за HIV
7 мита и факти за HIV
11 ползи от секса за здравето
11 ползи от секса за здравето
Грешки при ползването на контрацептиви
Грешки при ползването на контрацептиви
Изгодни оферти
Още от Здравен дебат
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter