ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Как да отслабваме ефективно със секс?

Puls.bg   |   10 януари 2018   |   Коментари 0
   
   
Как да отслабваме ефективно със секс?

Източник: iStockphoto

При повече от 30% от световното население, страдащо от опасно затлъстяване, няма как здравословното отслабване да не е актуален въпрос днес. А какво по-здравословно от внедряването в процеса на отслабване на средства, които всеки би прилагал с удоволствие. Едно такова средство е сексът.

 

Ако способностите му да бори излишните килограми се окажат истина, проблемът с глобалното затлъстяване може много скоро да се окаже само спомен, минаващ бегло през съзнанието на отдадените на любовни ласки хора с фино телосложение.

 

Сексът помага да горим калории и може много успешно да се приобщи към здравословния начин на живот, конкурирайки по ефективност всяка от познатите диети. Повече плътски удоволствия за по-малко гастрономически лишения – това може да се превърне в мото на всички отслабващи.

 

Повече секс или стриктна диета за отслабване – иска ли питане?

За поддържане на оптимална физическа форма и контрол над теглото специалистите препоръчват минимум 3 часа умерена физическа активност седмично. Сексът понякога е много повече от умерено натоварване. Как тогава се вмества той в режима за отслабване?

 

Сексът си е пълноценна физическа тренировка. Убедени в това, учени от Квебекския университет в Монреал, Канада, проверяват колко калории горим средно при една будоарна авантюра. Повечето проучвания до момента проследяват основно ефекта на секса върху сърдечния ритъм, хормоналния баланс и емоционалното ни състояние. Време е да се подходи по-практично и да се посочат и калорийните му измерения.

 

За целта на проучването са проследени 21 хетеросексуални двойки като партньорите са на възраст между 21 и 35 години. В хода на изследването те са правили секс по веднъж седмично в продължение на 4 седмици. Всеки път по време на секс са носили специални устройства за проследяване на енергийния разход на база на моментната им физическа активност по време на любовната игра, същинското сексуално общуване и последвалия оргазъм.

 

Получените данни показват, че калорийният разход на мъжа по време на секс може да достигне 310 калории, а на жената – 160 калории. Деликатността на въпроса възспира авторите на проучването да споделят средната продължителност на един сексуален акт между двама партньори. Каквато и да е тя обаче калориината консумация по време на секс със сигурност е в пъти по-висока от тази на джогинга или интензивното ходене за същия период от време.

 

 

Заключението е красноречиво – за времето на един секс се горят калории, колкото за почти един час средно натоварваща тренировка. Следователно отслабването в случая е въпрос единствено на избор. По-облагодетелствани очевидно са хората, които нямат време и са притиснати от обстоятелствата да горят калории с оптимално кратки занимания.

 

Не е случаен фактът, че 100% от мъжете и 95% от жените, участвали в проучването, посочват, че сексът има безспорни предимства пред каквато и да била физическа тренировка, целяща да ускори отслабването.

 

Така, с практикуването на повече секс човек не само удовлетворява напълно изискването за минимум 3 часа умерена физическа активност седмично. В допълнение си гарантира, че това ще става по най-приятния начин.

 

Следващият път, когато нахлузите тренировъчното трико, извикайте половинката си. Споделете и обсъдете с нея научните данни, посочени по-горе, и спокойно съблечете трикото. Фитнесът няма да избяга. 


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Кожни прояви при нарушения на кожната бариера

реклама
Още от Секс и здраве
реклама
Галерия
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
7 мита и факти за HIV
7 мита и факти за HIV
11 ползи от секса за здравето
11 ползи от секса за здравето
Грешки при ползването на контрацептиви
Грешки при ползването на контрацептиви
Изгодни оферти
Още от Хранене
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter