ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Секс с партньор или интернет порно – иска ли питане?

Puls.bg   |   05 януари 2018   |   Коментари 0
   
   
Секс с партньор или интернет порно – иска ли питане?

Източник: iStockphoto

Сексът с реален партньор все още е сред най-приятните преживявания, които животът може да предложи. И много вероятно е това да продължи да бъде така, независимо от всички апели, които психолози и сексолози дават, сигнализирайки, че реалният сексуален живот на младите хора куца заради виртуалната еротика и неизброимите възможности за мастурбация.

 

Разнищването на подобни апели ще покаже, че те едновременно съобщават една безспорна истина, внасят една леко погрешна теория и предлагат една много ясна неточност.

 

Първо, младите хора днес наистина формират представата си за секса основно на база на еротичните филми и това е лошо. Второ, данните за сериозен бум на случаите на еректилна дисфункция и ниско либидо при младежи са силно преувеличени. И трето, определено няма епидемия от младежи, предпочитащи интернет порното пред секса с реален партньор.

 

Истината е, че в сексуално естество младите хора днес искат точно това, което са искали младежите още от сътворението на човечеството – реална сродна душа, с която да разменят прегръдки, целувки и да делят постеля.

 

Разбира се, винаги ще има по-стеснителни и все още неуверени младежи, които ще прикриват реалните си копнежи зад твърдения от рода на пресищане от капризите на противоположния пол и прочее. Такива случаи е имало винаги и по никакъв начин не може да се твърди, че днес те са повече, отколкото са били в миналото.

 

Най-гръмко от устата на хулещите сексуалните предпочитания на съвременната младеж звучат твърденията, че възрастта на мъжете с еректилна дисфункция рязко спада. Още от времето на Шекспир се знае, че и на мъже под 30-годишна възраст се случват периоди на неудовлетворително качество на постигнатата ерекция. Разликата днес идва от това, че още при първа поява на подобни оплаквания младежите се включват в интернет дискусии, фейсбук групи и други формации, давайки гласност на проблема и създавайки впечатление, че броят им е много голям.

 

Според данни на сексолози с дълъг опит броят на млади мъже с еректилна дисфункция също не е нараснал значимо през последните 30 години. В основата на създаващото се противоположно впечатление стои единствено възможността чрез новите технологии проблемът да се дискутира много по-често.

 

 

Теорията, че достъпът до еротични филми в интернет вече видимо проваля сексуалния живот на младите хора е мъглява. Просто защото истинността на подобно твърдение няма как да се докаже докато има база за сравнение и докато сексуалните контакти с реален партньор все още са опция.

 

Защото сексът не се изчерпва единствено със сексуалната стимулация. Ето защо дори най-перфектната ръка няма шанс срещу дори най-посредствения пенис или вагина. И ако понякога някой пренебрегва тази истина, то не е защото не е убеден в истинността й.

 

Това обяснява наличието на стотици милиони потребители на виртуалния секс по света, чиито сексуален живот обаче си е в пълна норма и които винаги биха признали несъвършенствата му пред секс с партньор.

 

Ако в определени случаи у даден човек липсва възможността да общува с партньора си на надсексуално ниво, това не бива да се счита за увреждане, вследствие на виртуалния секс. Защото в повечето случаи, когато между двама сексуални партньори се появи спор за уж прекаляването на единия с виртуалната еротика, причината за спора всъщност е доста по-дълбока и лежи някъде в незаздравените основи на партньорството им.


Още по темата:

   
   

реклама  




Коментари (0)

Няма изказани коментари.



Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Кожни прояви при нарушения на кожната бариера

реклама
Още от Секс и здраве
реклама
Галерия
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
7 мита и факти за HIV
7 мита и факти за HIV
11 ползи от секса за здравето
11 ползи от секса за здравето
Грешки при ползването на контрацептиви
Грешки при ползването на контрацептиви
Изгодни оферти
Още от Зачатие
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter