ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Как се отразява бракът на секса?

Puls.bg   |   22 декември 2017   |   Коментари 0
   
   
Как се отразява бракът на секса?

Източник: iStockphoto

Според непотвърден слух цялата магия на секса между двама души се разнася яко дим след произнасяне на заветните брачни клетви. Цял живот търсим подходящия човек, с който да споделим оставащото си време, а се оказва, че след като вече сме го открили, трябва да се лишим от това, което в голяма степен осмисля съвместното съжителство – секса. Единственото, което партньорите може да опазят като неприкосновена своя територия сред целия хаос, който съпътства брачния живот, си отива още в началото.

 

Но това е сценарий, диктуван единствено от непотвърден слух. А дали той е верен, за добро или лошо, всеки трябва да провери за себе си. Защото за подобни неща не можем да съдим по мнението на другите.

 

За потвърждение на този факт идва информацията, че провъзгласявайки двама души за съпруг и съпруга на база на дадените им правомощия, служителите на обредния дом отключват за младоженците портата към ново измерение на секса. Някои психолози и брачни експерти дори считат, че сключването на брак е моментът, когато сексуалният живот на двамата реално започва в пълния си блясък.

 

Пак според експертите в по-ранните етапи на партньорството между двама души сексът е преди всичко спонтанно изживяване, а след бракосъчетанието той се превръща в предимно творческа инициатива. Това обаче никак не е лоша трансформация. Затова стремежът към връщане на искрата, която е пламтяла в началото на сексуалното познанство, може само да попречи на партньорите да изживеят пълноценно секса от сегашното си положение. А то позволява да извлекат всички ползи от стабилната и вече укрепена връзка.

 

 

Няма пречки сексът след брака да продължи да бъде спонтанно изживяване, но вече подкрепено от свободата на усещаната сигурност. Защото според психолозите, оковите, които асоциираме с брака, се рушат най-лесно в спалнята. Ако бракът въвежда някои ограничения в живота на хората извън дома им, в рамките на дома той дава свобода. Свобода да изразяват сексуалните си тръпки, желания и очаквания, да се фокусират върху тях и да оформят своя сексуален живот спрямо тях.

 

Омъжените двойки са по-склонни да експериментират, от една страна, за да разнообразят секса помежду си, от друга – точно защото подсъзнателно усещат по-голяма свобода да го направят. А ако нещо в секса не се получава както трябва, причините едва ли са в брака.

 

Разбира се, секс в най-добрите му варианти може да се прави и без сключен брак и много моногамни двойки с дълга връзка биха потвърдили това. И това пак ще остане само слух, в правотата на който всеки би следвало да се убеди лично. И да го счита за верен чак докато сключи брак.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Кожни прояви при нарушения на кожната бариера

реклама
Още от Секс и здраве
реклама
Галерия
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
7 мита и факти за HIV
7 мита и факти за HIV
11 ползи от секса за здравето
11 ползи от секса за здравето
Грешки при ползването на контрацептиви
Грешки при ползването на контрацептиви
Изгодни оферти
Още от Здравен дебат
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter