ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

5 неща, които всяка жена трябва да знае за лубрикантите

Puls.bg   |   08 декември 2017   |   Коментари 2
   
   
5 неща, които всяка жена трябва да знае за лубрикантите

Източник: iStockphoto

Ползването на лубрикант по време на секс не е задължително, но помага. За някои двойки лубрикантите предлагат възможност за удължаване с още малко на сексуалния маратон, в други случаи те разкриват нови хоризонти пред сексуалното забавление. Във всички случаи лубрикантите са полезно модерно въведение, което носи своите ползи и е добре да се оползотворява.

 

И докато ползите от лубриканта засягат и двамата сексуални партньори, в някои случаи той може да провокира и някои неприятни последствия, потърпевш от които по-често са жените. Затова ще представим няколко практични съвета, с помощта на които лубрикантите ще носят само приятни сексуални преживявания.

 

Не използвайте лубриканти на маслена основа едновременно с презерватив – някои продукти в състава на този тип лубриканти реагират със силикона и може да нарушат целостта на презерватива. В случаите, когато презервативът е единственото средство за контрацепция, на което разчита жената, комбинирането му с лубрикант на маслена основа може да компрометира защитата от нежелана бременност.

 

Не използвайте лубриканти на силиконова основа със силиконови секс играчки – тук опасността отново идва от евентуалното химично взаимодействие между тях, което може да доведе до повреждане на еротичните аксесоари и неприятни последици, предимно за жената.

 

Лубрикантите на силиконова основа обаче показват най-голяма трайност при ползване със или без презерватив – водните лубриканти се радват на най-голяма популярност, но бързото им изсъхване е причина те да отстъпват сериозно на тези на силиконова основа, които е необходимо да се нанасят по-рядко. Освен това силиконовите съставки не реагират по никакъв начин с латекса на презерватива и не създават риск от неговото изхлузване, включително при секс в банята.

 

 

Някои типове лубриканти може да провокират вагинални инфекции – проучвания показват, че жените, които ползват редовно лубриканти, са изправени пред по-висок риск от вагинална кандидоза или бактериална вагиноза. Като причина за това се посочват промените, които лубрикантите и най-вече глицеринът в състава им провокират в естественото рH на влагалището. Дори малки промени в него може да създадат благоприятни условия за свръхразвитие на потенциално опасни бактерии или гъбички във вагиналната флора. Затова е добре да се следи съставът на ползвания лубрикант да не крие подобни рискове за жената.

 

Жените често гледат с притеснение на нуждата да използват лубрикант по време на секс. Затова е добре да се знае, че използването на лубрикант не означава, че нещо в сексуалните функции на жената не е наред. Дори при нормална вагинална секреция няма проблем да се използва лубрикант. Той е създаден колкото за улеснение на жените, при които сексуалната възбуда не води до достатъчно овлажняване на влагалището, толкова и за подобряване качеството на секса при напълно здрави партньори.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (2)

Коментарите са изказани от наши потребители и са автентични, без редакторска намеса. Екипът на Puls.bg не носи отговорност за съдържанието им.

....     2017-12-13 23:56:24
nali ne tulkuvame?
....     2017-12-10 14:06:55
ne sum privurjenik mnogo na podovni himii
2 намерени, страница 1 от общо 1  1 Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Още от Секс и здраве
реклама
Галерия
10 начина за по-голямо удоволствие от секса
10 начина за по-голямо удоволствие от секса
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
7 мита и факти за HIV
7 мита и факти за HIV
11 ползи от секса за здравето
11 ползи от секса за здравето
Изгодни оферти
Още от Йога и медитация
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter