ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

5 неща, които всяка жена трябва да знае за лубрикантите

Puls.bg   |   08 декември 2017   |   Коментари 2
   
   
5 неща, които всяка жена трябва да знае за лубрикантите

Източник: iStockphoto

Ползването на лубрикант по време на секс не е задължително, но помага. За някои двойки лубрикантите предлагат възможност за удължаване с още малко на сексуалния маратон, в други случаи те разкриват нови хоризонти пред сексуалното забавление. Във всички случаи лубрикантите са полезно модерно въведение, което носи своите ползи и е добре да се оползотворява.

 

И докато ползите от лубриканта засягат и двамата сексуални партньори, в някои случаи той може да провокира и някои неприятни последствия, потърпевш от които по-често са жените. Затова ще представим няколко практични съвета, с помощта на които лубрикантите ще носят само приятни сексуални преживявания.

 

Не използвайте лубриканти на маслена основа едновременно с презерватив – някои продукти в състава на този тип лубриканти реагират със силикона и може да нарушат целостта на презерватива. В случаите, когато презервативът е единственото средство за контрацепция, на което разчита жената, комбинирането му с лубрикант на маслена основа може да компрометира защитата от нежелана бременност.

 

Не използвайте лубриканти на силиконова основа със силиконови секс играчки – тук опасността отново идва от евентуалното химично взаимодействие между тях, което може да доведе до повреждане на еротичните аксесоари и неприятни последици, предимно за жената.

 

Лубрикантите на силиконова основа обаче показват най-голяма трайност при ползване със или без презерватив – водните лубриканти се радват на най-голяма популярност, но бързото им изсъхване е причина те да отстъпват сериозно на тези на силиконова основа, които е необходимо да се нанасят по-рядко. Освен това силиконовите съставки не реагират по никакъв начин с латекса на презерватива и не създават риск от неговото изхлузване, включително при секс в банята.

 

 

Някои типове лубриканти може да провокират вагинални инфекции – проучвания показват, че жените, които ползват редовно лубриканти, са изправени пред по-висок риск от вагинална кандидоза или бактериална вагиноза. Като причина за това се посочват промените, които лубрикантите и най-вече глицеринът в състава им провокират в естественото рH на влагалището. Дори малки промени в него може да създадат благоприятни условия за свръхразвитие на потенциално опасни бактерии или гъбички във вагиналната флора. Затова е добре да се следи съставът на ползвания лубрикант да не крие подобни рискове за жената.

 

Жените често гледат с притеснение на нуждата да използват лубрикант по време на секс. Затова е добре да се знае, че използването на лубрикант не означава, че нещо в сексуалните функции на жената не е наред. Дори при нормална вагинална секреция няма проблем да се използва лубрикант. Той е създаден колкото за улеснение на жените, при които сексуалната възбуда не води до достатъчно овлажняване на влагалището, толкова и за подобряване качеството на секса при напълно здрави партньори.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (2)

Коментарите са изказани от наши потребители и са автентични, без редакторска намеса. Екипът на Puls.bg не носи отговорност за съдържанието им.

....     2017-12-13 23:56:24
nali ne tulkuvame?
....     2017-12-10 14:06:55
ne sum privurjenik mnogo na podovni himii
2 намерени, страница 1 от общо 1  1 Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Лаймска болест – лабораторни изследвания за доказване

реклама
Още от Секс и здраве
реклама
Галерия
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
7 мита и факти за HIV
7 мита и факти за HIV
11 ползи от секса за здравето
11 ползи от секса за здравето
Грешки при ползването на контрацептиви
Грешки при ползването на контрацептиви
Изгодни оферти
Още от Билки
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter