ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

С колко секс се прави бебе?

Антон Асенов   |   06 декември 2017   |   Коментари 0
   
   
С колко секс се прави бебе?

Източник: iStockphoto

Погледнато от биологична гледна точка зачеването на бебе е много прост процес. Две клетки се срещат, сливат се и готово. Погледнато и от емоционална гледна точка също е прост процес – двама души се срещат, харесват се и готово.

 

Трудностите обаче идват, когато погледнем на процеса от сексуална гледна точка. И тук в някои случаи нещата се случват много лесно, но ако има етап, който ще създаде пречки пред „правенето на бебе“, това е точно сексът.

 

Колко точно секс е необходим, за да се подсигури забременяването на жената – това е въпросът, който са се заели да разнищят екип от учени в Ню Йорк, САЩ.

 

Събраните статистически данни от 1200 млади семейства показват колко неочаквано трудна задача може да се окаже създаването на наследник от гледна точка на секса. Според данните периодът от вземане на решение за дете до отчитането на позитивен резултат от теста за бременност се изразява средно в 78 сексуални контакта. Оказва се, че точно толкова пъти средно правят секс партньорите преди жената да забременее.

 

Установено е, че времето за зачеване след вземане на решение за насленик е средно 5-6 месеца. Това означава, че поне 5 овулации на жената не се оползотворяват успешно, а причините за това са най-разнообразни.

 

 

В стремежа да ги изяснят, учените проследяват дали предпочитаната сексуална поза на партньорите оказва влияние върху вероятността от зачеване и колко сериозно е това влияние. Установява се, че от 1200-те проследени случая най-много - около 50%, са случаите на зачеване на бебе с мисионерска поза. Като втора най-успешна за зачеването се посочва т.нар. кучешка поза, предпочитана от 30% от проследените млади родители.

 

Установено е обаче, че най-сериозно влияние за успешното зачеване има стриктното проследяване на овулацията на жената. Едва 5% от проследените двойки са се ръководили от нея в опитите да си направят бебе, но данните показват, че в тези случаи успешно зачеване може да се постигне и с една 2-3 сексуални контакта на месец.

 

И за да докажат, че успешното зачеване е преди всичко въпрос на късмет, учените представят един показателен и леко мистичен факт. Макар 13 да се разглежда като фатално число, точно толкова пъти на месец са правили секс най-голяма част от двойките, в които жената е заченала успешно в рамките на първите месеци след решението да имат бебе.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Стомашно-чревни проблеми по време на почивка

реклама
Още от Секс и здраве
реклама
Галерия
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
7 мита и факти за HIV
7 мита и факти за HIV
11 ползи от секса за здравето
11 ползи от секса за здравето
Грешки при ползването на контрацептиви
Грешки при ползването на контрацептиви
Изгодни оферти
Още от Естетични процедури
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter