ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Има ли я точка G?!

Puls.bg   |   23 октомври 2009   |   Коментари 0
   
   
Има ли я точка G?!

Пет факта за това дали я има заветната точка на еротичен екстаз при жените или... не?!

 

Факт 1: Попитайте гинеколог и той може да ви отговори леко уклончиво, че точка G се намира на предната стена на влагалището, а лекарите при преглед виждат само задната...

Точка G представлява участък от лигавицата, който е уплътнен. В близост е до пикочния мехур. Това крие някои рискове – да  не се предизвика процес на стимулиране на естествени физиологични потребности не навреме. 

 

Факт 2: Точка G представлява зародиш на простата. Когато човешкият ембрион се формира и все още не са се изявили неговите полови белези, в организма му се образуват зачатъците на всички закодирани в човешкия геном органи, което се отнася за всички полови органи, и женски, и мъжки. Когато се активизират хромозомите на пола, по-нататъчното развитие на органите продължава според заложената полова диференциация, т.е. ако детето ще бъде момиченце, закърняват и остават неразвити зачатъците на мъжки полови органи. По тази логика се приема, че клиторът е зародиш на пенис, а точка G – на простатата.
 

 

Факт 3 доказва все пак истинността на твърдението „Размерът няма значение“.
 

В различни справочници тази ерогенна зона при жените се среща или като точка G или като зона G. В първите, се сочи, че има размер на грахово зърно, във вторите, че е 1-3 см.

Но! По-важното е, че точката G се намира на разстояние 5 см от входа на влагалището, от което се прави изводът, че да се достигне тази заветна зона не се изискват кой знае какви природни свръх дадености и, дори усилия.
Необходимо е само да се премине през всички препятствия, които ограничават достъпа до точката.
 

 

Факт 4: Разочарование. Не при всички жени тази точка е еднакво чувствителна. Но не следва и да се изпада в отчаяние. Точката става все по-активна при всеки нов опит да се стимулира. Просто е необходимо... малко време.
Един полезен съвет – опитайте се да я стимулирате след оргазъм, това по-бързо ще я „тренира“.
 

 

Факт 5: Независимо дали с точка G или без тя да се включва в любовната игра, важно е заниманието да не е скучно и да води до маса приятни изживявания, силни усещания и приятни спомени. Така че препоръчително е да разширявате познанията си относно това как да черпите удоволствие при сексуалната игра. А затова се налага партньорите освен да правят любов, и да споделят усещанията си!
 

 

Стимулирането на точка G води жената до екстаз. Необходимо е само да се използва интуицията, фантазията и да се прояви малко творчество, и естествено да се действа. За тази цел ще помогнат и определени пози, трябва само да се намерят тези, които дразнят именно предната стена на вагината.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Остър и хроничен ентероколит - през топлите месеци

реклама
Още от Секс и здраве
реклама
Галерия
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
7 мита и факти за HIV
7 мита и факти за HIV
11 ползи от секса за здравето
11 ползи от секса за здравето
Грешки при ползването на контрацептиви
Грешки при ползването на контрацептиви
Изгодни оферти
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter