ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Лекари определиха най-опасните сексуални пози

Puls.bg   |   17 ноември 2017   |   Коментари 0
   
   
Лекари определиха най-опасните сексуални пози

Източник: iStockphoto

Интересно проучване показва, че някои от най-предпочитаните и от двата пола пози в секса крият сериозни рискове от физически травми и за двамата партньори. Оказва се, че т.нар. мисионерска и кучешка поза и позицията, при която жената е отгоре, са най-рискованите сексуални пози. По-застрашени от физически увреждания при практикуването им са мъжете.

 

Проучване, публикувано в изданието Journal of Impotence Research, проследява причините за зачестилите в последните години случаи на фрактура на пениса при мъжете или потенциално опасните уретрални увреждания при жените, получени по време на секс. Резултатите показват, че в гоялама част от случаите тези травми се дължат именно на честото практикуване на някои сексуални пози.

 

Като най-опасна поза в секса се определя кучешката поза. Клиничната практика и проследяването на 90 случая на мъже с фрактура на пениса във Великобритания показва, че най-голяма част от тях (над 40%) са получени именно вследствие на секс в кучешка поза. Не само че най-често води до физически рискове за сексуалното здраве на мъжа, но тази поза провокира и най-сериозните увреждания на пениса.

 

В допълнение това е позата, която се асоциира и с най-голям риск от увреждане на половите органи и при жената. Макар и да се срещат по-рядко, около 50% ос случаите на уретрални увреждания при жените са следствие от опасно практикуване на кучешката поза в секса.

 

 

Мисионерската поза е втората най-рискова сексуална поза, на която се дължат около 25% от сексуално провокирарите травми при мъжете и около 20% от тези при жените.

 

Жената отгоре е третата най-опасна за здравето на мъжа сексуална поза. В близкото минало тя беше определяна като най-опасна за мъжа, но днес статистиката показва, че вече е отстъпила лидерската позиция. Според справка с данните от лекарската практика във Великобритания с нея се асоциират "едва" около 15% от случаите на фрактура на пениса при мъжете. За радост, сексът в тази поза изключително рядко води до физически увреждания при жените. 

 

Интересен факт е, че непосредствено преди проучването, разкриващо най-опасните пози в секса, е проведено друго, което опредлея кучешката и мисионерската поза като двете най-любими пози на сексуално активините хора по света. По ирония на съдбата за пореден път се доказва колко близко свързани са приятното и опасното във всеки аспект на живота.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Още от Секс и здраве
реклама
Галерия
10 начина за по-голямо удоволствие от секса
10 начина за по-голямо удоволствие от секса
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
7 мита и факти за HIV
7 мита и факти за HIV
11 ползи от секса за здравето
11 ползи от секса за здравето
Изгодни оферти
Още от Хранене
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter