ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Лекари определиха най-опасните сексуални пози

Puls.bg   |   17 ноември 2017   |   Коментари 0
   
   
Лекари определиха най-опасните сексуални пози

Източник: iStockphoto

Интересно проучване показва, че някои от най-предпочитаните и от двата пола пози в секса крият сериозни рискове от физически травми и за двамата партньори. Оказва се, че т.нар. мисионерска и кучешка поза и позицията, при която жената е отгоре, са най-рискованите сексуални пози. По-застрашени от физически увреждания при практикуването им са мъжете.

 

Проучване, публикувано в изданието Journal of Impotence Research, проследява причините за зачестилите в последните години случаи на фрактура на пениса при мъжете или потенциално опасните уретрални увреждания при жените, получени по време на секс. Резултатите показват, че в гоялама част от случаите тези травми се дължат именно на честото практикуване на някои сексуални пози.

 

Като най-опасна поза в секса се определя кучешката поза. Клиничната практика и проследяването на 90 случая на мъже с фрактура на пениса във Великобритания показва, че най-голяма част от тях (над 40%) са получени именно вследствие на секс в кучешка поза. Не само че най-често води до физически рискове за сексуалното здраве на мъжа, но тази поза провокира и най-сериозните увреждания на пениса.

 

В допълнение това е позата, която се асоциира и с най-голям риск от увреждане на половите органи и при жената. Макар и да се срещат по-рядко, около 50% ос случаите на уретрални увреждания при жените са следствие от опасно практикуване на кучешката поза в секса.

 

 

Мисионерската поза е втората най-рискова сексуална поза, на която се дължат около 25% от сексуално провокирарите травми при мъжете и около 20% от тези при жените.

 

Жената отгоре е третата най-опасна за здравето на мъжа сексуална поза. В близкото минало тя беше определяна като най-опасна за мъжа, но днес статистиката показва, че вече е отстъпила лидерската позиция. Според справка с данните от лекарската практика във Великобритания с нея се асоциират "едва" около 15% от случаите на фрактура на пениса при мъжете. За радост, сексът в тази поза изключително рядко води до физически увреждания при жените. 

 

Интересен факт е, че непосредствено преди проучването, разкриващо най-опасните пози в секса, е проведено друго, което опредлея кучешката и мисионерската поза като двете най-любими пози на сексуално активините хора по света. По ирония на съдбата за пореден път се доказва колко близко свързани са приятното и опасното във всеки аспект на живота.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Остър и хроничен ентероколит - през топлите месеци

реклама
Още от Секс и здраве
реклама
Галерия
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
7 мита и факти за HIV
7 мита и факти за HIV
11 ползи от секса за здравето
11 ползи от секса за здравето
Грешки при ползването на контрацептиви
Грешки при ползването на контрацептиви
Изгодни оферти
Още от Билки
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter