ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Когато сте в настроение за секс, но партньорът не е

Puls.bg   |   27 октомври 2017   |   Коментари 0
   
   
Когато сте в настроение за секс, но партньорът не е

Източник: iStockphoto

Представете си сценарий, в който партньорите са в леглото, единият се обръща подканващо към другия, но той или тя снизходително изрича някоя от баналните реплики, че не е в настоение, има главоболие и прочие. Спокойно може да се каже, че такъв сценарий не би бил просто художествена измислица, а би могъл да се определи като базиран на реални събития.

 

Истина е. Ситуациите с несинхронизиранoто сексуално влечение не са чужди на почти никой човек, който дели постелята си. Неудобството на ситуацията може да се разгледа от 2 гледни точки – от тази на партньора, чието сексуално желание остава неудовлетворено, и от страната на партньора, който отказва сексуалния контакт.

И двамата са в неизгодна позиция и трябва да проявят разбиране. И за двамата ще е еднакво трудно.

 

Ситуациите с временната загуба на синхрона в сексуалното общуване между двама души се обяснява с един банален факт. Всички сме различни. Колкото и да е невероятно, гледаме по различен начин на секса, а основната причина за това е една – либидото, влечението ни към секса.

 

Фактът, че способността на човек да прави секс с партньора си не е константа, се дължи именно на променливите нива на либидото. Допълнително допринася и фактът, че либидото на двамата партнори в една сексуална връзка не е еднакво. Мъж, жена, хормони, стрес – причините за различията са много, което само потвърждава, че разликите в либидото са напълно нормални. Оттам – и временната загуба на синхрона между сексуалните влечения на двама дори постоянни партньори.

 

Последиците от несправянето с този макар и временен проблем може да са сериозни. Жените бързо губят интерес към нещо, което им се отказва редовно, особено ако не се купува с пари. Мъжете също, но причините за отслабването на либидото при тях може да са по-сериозни – физически като еректилна дисфункция, или психологически като неувереност, прекомерен стрес и др.

 

 

Тази особеност предполага мъжете по-често да са в положението на партньора, който не откликва на сексуалния повик на партньорката. Факт е обаче, че по отношение на тази особеност се наблюдава сравнително равенство между двата пола. Това показва, че и за мъжете, и за жените е еднакво важно да успяват да полагат усилия за възстановяване на сексуалния синхрон в двойката.

 

Ключов фактор в случая е комуникацията. Според сексолозите колкото различия има в нивото на либидото при отделните хора, толкова са и разликите в причините, поради които те търсят сексуален контакт – заради оргазма, за да привлекат внимание и да се чувстват желани, за да почувстват близостта на партньора си...

 

Партньорите, чиито сексуални влечения се разминават количествено в определени моменти, и търсят възстановяването на баланса, трябва да работят в 3 насоки. Може да потърсят промяна в методите за възбуждане на партньора, да се опитат да погледнат на секса от гледната точка на партньора си и преди всичко да говорят за нуждите и проблемите си.

 

Тези стъпки ще имат позитивно влияние и върху еротичната, и върху романтичната страна на секса. Еротиката и романтиката – това са двата най-силни стимулатори на либидото и при двата пола.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Кожни прояви при нарушения на кожната бариера

реклама
Още от Секс и здраве
реклама
Галерия
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
7 мита и факти за HIV
7 мита и факти за HIV
11 ползи от секса за здравето
11 ползи от секса за здравето
Грешки при ползването на контрацептиви
Грешки при ползването на контрацептиви
Изгодни оферти
Още от Актуално
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter