ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

4 ползи от веганството за добра сексуалност при мъжа

Puls.bg   |   06 октомври 2017   |   Коментари 0
   
   
4 ползи от веганството за добра сексуалност при мъжа

Източник: iStockphoto

С налагането на веганството като начин на хранене и изобщо като житейско схващане сред толкова много хора, резонно се появяват и редица данни за позитивното му влияние, включително върху сексуалния живот на веганите. Разпространеното схващане, че веганите са по-добри сексуални партньори във всяко отношение провокира специално допитване, целящо да отчете предпочитания на двата пола при избор на партньор на база на това дали той е веган или не.

 

Данните сочат, че вероятността един мъж да предпочете за сексуална партньорка жена веганка е с 13% по-висока от тази той да се избере жена, хранеща се и с месо. При жените обаче се отчита напълно противоположно положение. Вероятността една жена да избере за сексуален партньор мъж, привърженик на веганството, е с 15% по-ниска от вероятността да се спре на мъж със стандартни хранителни предпочитания.

 

Оказва се обаче, че това е много голяма грешка отстрана на жените, защото има редица научни данни, сочещи, че мъжете вегани наистина водят по-пълноценен сексуален живот. Счита се, причините за това се дължат изцяло на ползите от веганството и от избягването негативното влияние на мазните храни върху мъжкото сексуално здраве.

 

Кои проблеми със сексуалния живот са по-малко вероятни при мъжете вегани?

  • Еректилна дисфункция

Проблемите с ерекцията се дължат на комбинация от психогенни и физически фактори. С най-гомямо влияние сред физическите причини за еректилна дисфункция са високото кръвно налягане и високият холестерол и сърдечносъдовите проблеми, асоциирани с тях. Статистиката сочи, че 75% от мъжете с дори леки сърдечносъдови проблеми страдат от еректилна дисфункция, а в основата на проблема е прекомерният прием на мазнини с храната, най-вече от месото и млечните продукти.

 

  • Хронична умора и липса на сексуална издръжливост

Пресните плодове и зеленчуци и изобщо храната от растителен произход се разгражда по-бързо в организма и хранителните вещества се усвояват скоро след хранене. Това подсигурява на веганите постоянни и равномерни приливи на енергия, позволяваща и много по-пълноценно сексуално общуване.

 

 

  • Проблеми с либидото

Сексуалното влечение е зависимо преди всичко от психологически и емоционални фактори, но веганството може да подпомогне дори тяхното елиминиране. Редовният прием на органични и пресни храни помага за поддържане на настроението и менталното здраве, които са ключовите регулатори на либидото и при двата пола.

 

  • Неприятна телесна миризма

Проучване на чешки учени показва, че веганството повлиява много позитивно и уханието на мъжкото тяло. Учените проследяват група мъже, които в продължение на две седмици се подлагат на богата на месо диета, а през следващите две седмици спазват хранителен режим, типичен за веганите. В рамките на двата периода се взимат редовни проби за установяване на телесната им миризма, оценявана от изцяло женско жури. То единодушно предпочита телесният мирис на мъжете по време на периода на веган хранене.

 

Посочените факти показват колко разнообразни са ползите от дори временното веганство не само в случаите на проблеми с теглото, но и по отношение на сексуалния живот и множеството фактори, които му влияят.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Още от Секс и здраве
реклама
Галерия
10 начина за по-голямо удоволствие от секса
10 начина за по-голямо удоволствие от секса
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
7 мита и факти за HIV
7 мита и факти за HIV
11 ползи от секса за здравето
11 ползи от секса за здравето
Изгодни оферти
Още от Бременност и раждане
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter