ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Колко секс е достатъчен? Има ли граница и къде е тя?

Антон Асенов   |   04 октомври 2017   |   Коментари 0
   
   
Колко секс е достатъчен? Има ли граница и къде е тя?

Източник: iStockphoto

Изключително много фактори може да повлияят сексуалните способности на мъжа и жената и да възпрепятстват нормалния им полов живот. Това е причина много двойки, особено тези които делят общо ложе от по-дълъг период от време, не само да не успяват да достигнат задоволителни нива в секiа, а направо да губят интерес към интимното общуване. Проучване, проведено наскоро, показва, че много жени губят интерес към секса още след първата година на интимно общуване с даден партньор.

 

Как обаче стоят нещата, когато няма възпрепятстващи фактори пред сексуалните влечения на двамата партньори? Има ли скала, по която да се ориентират дали правят секс достатъчно често? А дали честотата изобщо е най-важната страна на секса?

 

Дори да практикуват редовен и напълно задоволителен секс, гледните точки на мъжете и жените по тези въпроси често се различават. Проучване на канадски учени от университета в Торонто показва защо е така. Данните са интересни и за пореден път доказват, че границите в секса са само имагинeрни, особено по отношение на неговата честота.

 

Проучването е проведено с цел установяване истинността на твърдението, че колкото по-редовно правят секс, толкова по-щастливи са хората. Резултатите показват, че твърдението е вярно, но само донякъде.

 

Проучени са две основни групи двойки. В първата попадат такива, които споделят, че правят секс по-често от веднъж седмично. Във втората група са двойките, при които сексуалните контакти са по-редки. Установено е, че партньорите от първата група изпитват по-голяма удовлетвореност от житейското си съжителство. Честотата на сексуалното общуване обаче не определя пряко степента на тази удовлетвореност. Тоест двойките, които правят секс няколко пъти в рамките на една седмица, не са по-щастливи от тези, които общуват сексуално само веднъж през този период.

 

 

Проучването показва, че тези данни са в сила във всяка възраст, независимо дали се проследява по-млада двойка партньори или такива, които са заедно от дълги години.

 

Изследователите обръщат внимание на още един фактор – дали стремежът към по-чести сексуални контакти подобрява емоционалното състояние на мъжа и жената в една двойка. И дали това не поставя партньорите под допълнителен стрес, особено когато този стремеж остане неудовлетворен в условията на забързаното модерно ежедневие...

 

Междуполовото разделение на изследваните участници показва, че при 57% от мъжете е налице стремеж към максимално често сексуално общуване с партньорката. При жените процентът е значително по-нисък – около 18%.

 

Тези данни, съпоставени с посочените по-горе, са в основата на интересното заключение, направено от научния екип. Оказва се, че много по-важна от честотата на секса е взаимността и отдадеността на мъжа и жената към него. Именно тези фактори имат най-голямо значение за емоционалната удовлетвореност и на двамата партньори.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Остър и хроничен ентероколит - през топлите месеци

реклама
Още от Секс и здраве
реклама
Галерия
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
7 мита и факти за HIV
7 мита и факти за HIV
11 ползи от секса за здравето
11 ползи от секса за здравето
Грешки при ползването на контрацептиви
Грешки при ползването на контрацептиви
Изгодни оферти
Още от Здрав ум
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter