ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

4 причини за проблеми в секса

Puls.bg   |   18 август 2017   |   Коментари 0
   
   
4 причини за проблеми в секса

Източник: Pixabay

Доказано е, че взаимоотношенията между двама души вървят много добре, когато те нямат проблеми в леглото. Ако връзката е на повече години, това може да се отрази и на секса. В такъв момент е важно двойката да помисли добре върху това какво може да промени в отношенията си, най-вече сексуалните. 
 
Ето няколко причини за проблеми в сексуалните отношения:

1. Мързеливост

 
Мързелът е една от основните причини за скучния секс. Ако с партньoра си не сме достатъчно активни в ежедневието, едва ли ще бъде по-различно в секса. Специалистите по семейна терапия съветват да говорим помежду си каква е причината за ленивостта ни. Ако сме качили повече килограми, това също може да води до пасивност в секса. Решението на този проблем може да се крие в няколко посещения на фитнеса и от двамата. Влизането във форма увеличава увереността и повишава страстите. 

2. Скука

 
Когато правиш секс с някого по-дълго време, взаимоотношенията в спалнята започват да стават по-монотонни и скучни. Понякога жената или мъжът могат да предвидят всяка следваща стъпка на партньoра и често стигат до изневяра, защото търсят нещо ново. Разказването на еротична фантазия, ролеви игри, използването на различни играчки и секси бельo, са част от нещата, които могат да променят интимните отношения. Елементът на изненада засилва възбудата и увеличава производството на хормоните на щастието. 

3. Тялото и ума не са свързани

 
Ако не мислим за секс, няма как да да се представим добре в леглото. Мозъкът не трябва да се пренебрегва по време на самия акт, защото той може да стимулира нашите действия. Често сексът с непознат не винаги е сполучлив, защото е важна и емоционалната връзка между двамата. 

4. Технологиите пречат

 
Електронните устройства като смартфони, таблети и лаптопи са добра компания когато сме отегчени и сами, но не и когато има някой до нас, който е възбуден и не може да чака да прегледаме Фейсбука си. Затова когато правим секс, не трябва да се занимаваме със съвременните технологии и въобще да разсейваме вниманието си със странични неща. По този начин ще изпитаме не само физическа, но и емоционална наслада от интимността. 

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Остър и хроничен ентероколит - през топлите месеци

реклама
Още от Секс и здраве
реклама
Галерия
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
7 мита и факти за HIV
7 мита и факти за HIV
11 ползи от секса за здравето
11 ползи от секса за здравето
Грешки при ползването на контрацептиви
Грешки при ползването на контрацептиви
Изгодни оферти
Още от Бебе. Кърмене.
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter