ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Окситоцинът подобрява секса при обвързани двойки

Puls.bg   |   19 май 2017   |   Коментари 1
   
   
Окситоцинът подобрява секса при обвързани двойки

Източник: iStockphoto

Австрийско изследване от 2017 г., проведено в Медицинския университет на Виена, демонстрира не само ефективността на окситоциновите терапии, но и техни неочаквани, но положителни ефекти.
 
Окситоциновите терапии са сравнително модерни форми на лечение на проблематично пониженото женско либидо. Чрез приема на точно определени дози от „хормона на сближаването“ се цели повишаване на сексуалното желание при представители на нежния пол, страдащи от хипоактивно сексуално разстройство.
 
Изследването, публикувано в журнала Fertility and Sterility (2017 година, брой 107) предоставя данни, според които и жените, третирани с окситоцин и тези, на които било дадено плацебо отбелязали сходни подобрения в състоянието си, свързани с понижение на депресивните състояния и повишаване на сексуалното желание. 
 
Сред учените настъпило учудване, когато решили да проверят как се отразяват ефектите от терапията върху партньорите на жените с подобрение. Учените установили, че мъжете на тези жени също отбелязали подобрения в графите „задоволство от живота“, „сексуално удоволетворение“ и някои други параметри.
 
Най-впечатляващо било, че дори при мъжете с докладвани проблеми с ерекцията или диагностицирана еректилна дисфункция подобрения също били наблюдавани – както при партньорите на жени, получаващи окситоцин, така и при партньорите на получилите плацебо жени.
 
Според учените, това е ясен признак, че самата терапия и проявеното желание за подобрение на интимните отношения водят до подобрения в комуникацията между мъжа и жената.
 
Придобиване на уменията и увереността да дискутират свободно сексуалността си пред специалист или един с друг е огромен фактор в сексуалните терапии и ефективността им за интимните партньори. Не само медикаментите могат да помогнат, подобрението на комуникацията между обвързаните също може да премахне голяма част от стреса и напрежението, свързани с половите дисфункции както при мъжете, така и при жените, споделят учените.

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (1)

Коментарите са изказани от наши потребители и са автентични, без редакторска намеса. Екипът на Puls.bg не носи отговорност за съдържанието им.

А бе, как     2017-05-20 13:09:31
го виждате да споделям мръсотиите, които правя в леглото със специалист?
1 намерени, страница 1 от общо 1  1 Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Остър и хроничен ентероколит - през топлите месеци

реклама
Още от Секс и здраве
реклама
Галерия
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
7 мита и факти за HIV
7 мита и факти за HIV
11 ползи от секса за здравето
11 ползи от секса за здравето
Грешки при ползването на контрацептиви
Грешки при ползването на контрацептиви
Изгодни оферти
Още от Диети
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter