ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Полово предавана супер гонорея се разпространява в Европа

Puls.bg   |   18 април 2017   |   Коментари 0
   
   
Полово предавана супер гонорея се разпространява в Европа

Източник: iStockphoto

Според данни на Европейския център за контрол и превенция на болести, между 2008 и 2014 г, докладваните случаи на заразяване с гонорея в Европа нарастват с над 100%, от 8 болни на 100 000 души до 20 на 100 000 души. 38 % от случаите са представени от заболели на възраст между 15 и 24 години, а други 34% от случаите – между 25 и 34 години.

 

Всяка година честотата на инфекции нараства с 7-14% и се засягат все повече държави. Необходимо е познаване на заболяването с оглед на потенциалните усложнения – възпалителни заболявания, безплодие (стерилитет) и предаване на инфекцията от бременни майки към децата им. Най-засегнати са Великобритания, Испания, Холандия и Унгария.

 

С навлизането на антибиотиците след края на Втората световна война, гонореята се превръща в относително лесна за контролиране болест. С течение на времето обаче, бактериите причинители на заболяването започват да развиват антибиотична резистентност и да си предават гени за устойчивост срещу многото видове антибиотици, използвани срещу тях. През 2012 г. Световната здравна организация издава първото си официално предупреждение за появата на бактерийни гонококни щамове, напълно устойчиви към почти всички познати антибиотици.

 

Последната защитна линия срещу гонореята представлява комбинирана терапия от орално приет азитромицин и инжекции с цефтриаксон. Повечето гонорейни щамове вече са устойчиви на азитромицин, но ако развият устойчивост и към цефтриаксон, няма да остане нито едно ефективно лечение на заболяването.

 

Специалистите от Европейския център за контрол и превенция на болести съветват хората, смятащи се за заплашени от инфекцията (имащите повече от един сексуален партньор или скорошен сексуален контакт в някоя от гореспоменатите държави) да си направят изследване за болестта – колкото по-рано се установи инфекцията, толкова по-голява вероятност има за излекуването им.

 


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Псориазис – засяга не само кожата

реклама
Още от Секс и здраве
реклама
Галерия
7 мита и факти за HIV
7 мита и факти за HIV
11 ползи от секса за здравето
11 ползи от секса за здравето
Грешки при ползването на контрацептиви
Грешки при ползването на контрацептиви
6 факта за тестостерона
6 факта за тестостерона
Изгодни оферти
Още от Алтернативна медицина
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter
Инвестор-Пулс ООД © 2001+ Всички права запазени
Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor-Puls ltd. © 2001+ All rights reserved. Contact Us | Advertising