ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Високият холестерол води до фригидност

Puls.bg   |   10 септември 2009   |   Коментари 0
   
   
Високият холестерол води до фригидност

Повишеното ниво на холестерол и липиди в кръвта значително повишава риска от спад на сексуалното желание и чувствителност при жената, установиха италиански учени от Университета в Неапол.


Хиперлипидемията води до атеросклероза, състояние, при което на стените на артериите се отлагат мазнини. Те намаляват проходимостта на кръвоносните съдове. Процесът е свързан с развитието на болести на сърцето, инсулти и други заболявания. Една от причините за еректилната дисфункция при мъжете се дължи именно на хиперлипидимията, тъй като се нарушава кръвоснабдяването на мъжкия полов орган.

Медици откриха, че от доброто кръвоснабдяване на гениталиите на жената зависи дали тя ще стигне до полова възбуда. В изследването си те правят сравнение на показатели като степен на възбуда, честота на оргазъм, отледяне на влагалищни секрети и удовлетвореност от половия акт при жени, непосредствено преди менопауза с висок холестерол и липиди в кръвта и жени, чийто стойности са в норма.

Жените с повишено ниво на липиди в кръвта имат по-често от сексуални проблеми. При 32 % показателите са близки до тези, при които се поставя диагноза за сексуална дисфункция или фригидност. Това състояние се среща само при 9 % от жените с нормални показатели. При изследването става ясно, че желанието за секс не зависи от нивото на холестерола и липидите.

Въз основа на резултатите д-р Катрин Еспосито, ръководител на изследването, смята, че за да се подобри сексуалността при жените с високи стойности на холестерол и липиди в кръвта, от полза ще бъде терапията за понижаване на стойностите им. За да се потвърди обаче тази хипотеза, е необходимо да се направят нови изследвания, пише в New Scientist.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Още от Секс и здраве
реклама
Галерия
10 начина за по-голямо удоволствие от секса
10 начина за по-голямо удоволствие от секса
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
7 мита и факти за HIV
7 мита и факти за HIV
11 ползи от секса за здравето
11 ползи от секса за здравето
Изгодни оферти
Още от Зачатие
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter