ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

3 вреди от липсата на секс

Puls.bg   |   24 февруари 2017   |   Коментари 0
   
   
3 вреди от липсата на секс

Източник: iStockphoto

Раздяла, работа, пътуване, пътуване по работа... тези и още много други причини могат да нарушат сексуалния живот на повечето хора. Сякаш продължителната липса на сексуален контакт не е достатъчна, човешкото тяло действително изпитва редица ефекти като резултат от тази липса. Някои са положителни, други не чак толкова. Кои са отрицателните ефекти от липсата на секс?
 

1. Неочаквана причина за депресия при жените.

Изследване от журнала Archives of Sexual Behavior сочи, че жените могат да изпаднат в депресия, чиято сила е пропорционална на времето, което са прекарали без секс или са правили само секс с презерватив. Учените обясняват това, с факта, че някои съединения намиращи се в семенната течност на мъжа, а именно – тестостеронмелатонин и серотинин, могат да повлияят на биохимичния баланс в тялото на жената. Този баланс е пряко свързан с психоемоционалното състояние на организма или иначе казано - настроение.
 

2. Простудата и грипа завземат тялото по-лесно.

Липсата на секс може да понижи и силата на имунната система. Учени от щатския Wilkes-Barre University открили, че хората имащи сексуален контакт поне веднъж седмично получавали неочакван бонус: 30% повишаване в количеството имуноглобулин А (IgA) в сравнение с хора, които правят секс по-рядко. Имуноглобулин А е една от първите и най-мощни противовирусни защити, които имунната система може притежава. 
 

3. Нивата на акумулиран стрес скачат рязко.

 
По време на секс, мозъкът отделя някои от „молекулите на щастието” като ендорфини, които понижават болковите усещания, носят чувства на удоволетворение и щастие и релаксират мускулатурата и окситоцин, който сближава хората и ги кара да се отпускат. Така, интимните контакти помагат за понижаването на стреса, на който е подложен организма. Шотландски учени разкриват в свое изследване, че продължителната сексуална абстиненция води до значителни затруднения в справянето със стресови социални ситуации като говорене пред много хора или коопериране с тях, спрямо хора които имат сексуален контакт поне веднъж на 2 седмици. 
 
 

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Псориазис – засяга не само кожата

реклама
Още от Секс и здраве
реклама
Галерия
7 мита и факти за HIV
7 мита и факти за HIV
11 ползи от секса за здравето
11 ползи от секса за здравето
Грешки при ползването на контрацептиви
Грешки при ползването на контрацептиви
6 факта за тестостерона
6 факта за тестостерона
Изгодни оферти
Още от Био продукти
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter
Инвестор-Пулс ООД © 2001+ Всички права запазени
Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor-Puls ltd. © 2001+ All rights reserved. Contact Us | Advertising