ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

3 факта за мастурбацията

Михаил Чилингиров   |   16 февруари 2017   |   Коментари 1
3 факта за мастурбацията

Източник: iStockphoto

Мастурбация или самозадоволяване - една от бившите теми табу, за която тепърва се науча все повече. Тази практика е добре известна със способността си да понижава кръвното налягане и да облекчава стреса и е колкото разпространена, толкова и непозната.  Ето 3 интересни факта за най-безопасната форма на секс:

1. Мъжкия фетус се „докосва“ още в утробата

 
Широко разпространено е мнението, че обсесията на много мъже с интимните им части започва през пубертета, когато тялото започва да се изпълва с полови хормони и да съзрява. Това обаче не е съвсем вярно. Испански учени разкриват, че поведения, свързани с доставянето на удоволствие, се развиват още в най-ранна възраст. Движения, които стимулират силно инервираните области на гениталиите носят подобно удоволствие, а веднъж открити, те ще се повтарят. За такова поведение при неродените сочат ехографнки снимки на деца, които пипат с определена честота и повтаряемост именно тези райони още в утробата. 
 
Това поведение спада към групата на носещите спокойствие и облекчение движения, т.нар. комфортно поведение: клатене на тялото, смучене на пръста и др. Учените предполагат, че това комфортно поведение остава в сетивната памет и при съзряване на тялото се свързва силно със самозадоволяването.
 

2. Не всички мъже мастурбират... всеки ден

Изследване от 2016 г. акцентиращо върху мастурбацията, предоставя интересна статистика: 57% от мъжете мастурбират ежедневно поне веднъж на ден. Според автора на изследването д-р Хербеник останалите мъже или нямат нужда от това, понеже правят секс по-често или, за около 14-17% от популацията, просто въпрос за понижено либидо и желание. Все пак това е само ежедневната статистика. Като цяло 91% от мъжете в изследването докладвали, че мастурбират поне веднъж на 10 дни.
 

3. Щастливите мъже не помнят кога са го правели последно

 
Друго изследване от страниците на Journal of Sexual Medicine разкрива, че като цяло, мъжете силно надценяват колко точно мастурбират. Това се случва често на психоемоционална основа, от неосъзнатата нужда да се потвърдят общоизсвестните стереотипи за силния пол и да се добие чувство за принадлежност. Ако обаче са в добро настроение – ефектът е точно обратен – мъжете не само смятат, че се самозадоволяват рядко, но дори имат проблеми да си спомнят кога точно го правели за последен път. Психолозите все още не могат да обяснят този феномен.

Още по темата:


реклама  
Коментари (1)

Коментарите са изказани от наши потребители и са автентични, без редакторска намеса. Екипът на Puls.bg не носи отговорност за съдържанието им.

чикиджиев     2017-02-16 11:32:33
На 68 правя в седмицата по 2 - 3 чикии ,ако има и нещо с цици още по добре , де на дяда тоз късмет .
1 намерени, страница 1 от общо 1  1 Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Сърдечната дейност се влияе от темперамента

реклама
Още от Секс и здраве
реклама
Галерия
Грешки при ползването на контрацептиви
Грешки при ползването на контрацептиви
6 факта за тестостерона
6 факта за тестостерона
8 факта за тестостерона
8 факта за тестостерона
Какво потиска ерекцията?
Какво потиска ерекцията?
Изгодни оферти
Още от Алтернативна медицина
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook
Инвестор-Пулс ООД © 2001+ Всички права запазени
Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor-Puls ltd. © 2001+ All rights reserved. Contact Us | Advertising