ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Оргазъм – взаимодействие между ум и тяло

Puls.bg   |   30 ноември 2016   |   Коментари 0
   
   
Оргазъм – взаимодействие между ум и тяло

Източник: Istockphoto

От стресираната работа до задълженията, свързани с децата, дните на страст може да изглеждат като далечен спомен. Желанието за секс може да се засегне от стреса, съня, редом и с други фактори. 
 
Въпреки всички тях, изследователите установяват, че за три четвърти от жените сексът след 40-годишна възраст е по-добър, в сравнение със секса на 20. В действителност той е свързан в огромна степен с мозъка, а оргазмът, който отново тръгва оттам, има начин да се подобри...
 
Начинът, по който мозъкът работи, играе ключова роля по отношение на удоволствието, което получаваме от секса, като това дава различно отражение както сред жените и мъжете. Според изследователи мъжете мислят за секс на всеки 52 секунди, докато при жените това се случва веднъж дневно. 
 
От напредналите технологии в областта на сканирането се демонстрира сложното взаимодействие между мозъка и тялото, когато има наличие на сексуално желание
 
Знае се, че невротрансмитерът допамин има ключова роля както при мъжете, така и при жените. 
 

Как да подобрим оргазма

Специалистите препоръчват да споделяме своите сексуални фантазии с партньора си, без да се притесняваме. Според тях дори и най-странните сексуални желания са далеч по-често срещани, отколкото повечето от нас смятат. 
 
Да отидем отвъд G-точката. Учените вече знаят, че жените имат „обширна“ ерогенна тъкан – кожа, която има силна чувствителност. Тя се простира от клитора до отвора на влагалището и след това вътре в него.
 
Подобно на пениса, тази тъкан има много голям брой нервни окончания и кръвоносни съдове и по време на възбуда се уголемява. 
 
Препоръчително е практикуването на упражнения за тазовото дъно, тъй като те поддържат вагиналните мускули стегнати и повишават притока на кръв към областта на таза. 

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Домашно насилие – иска осъзнатост от двамата, за да се прекъсне. Семейна психотерапия с Деница Банчевска и д-р Веселин Христов

реклама
Още от Секс и здраве
реклама
Галерия
7 мита и факти за HIV
7 мита и факти за HIV
11 ползи от секса за здравето
11 ползи от секса за здравето
Грешки при ползването на контрацептиви
Грешки при ползването на контрацептиви
6 факта за тестостерона
6 факта за тестостерона
Изгодни оферти
Още от Релакс
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter