ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Защо искаме повече секс през лятото?

Puls.bg   |   28 юли 2016   |   Коментари 0
   
   
Защо искаме повече секс през лятото?

Източник: iStockphoto

Летни емоции, летно настроение, летни преживявания, летни истории, но и доста по-високо либидо през лятото! Абсолютно възможно е, освен това медицински доказуемо!
 
Времето има различно влияние върху сексуалното ни желание. За това дали ни се иска да се погушкаме с партньора си в леглото или ни е твърде горещо, за да се докосваме, със сигурност има не малко влияние температурата на околната среда.
 
Нормалната температура на човек е около 37 градуса по Целзий и всеки градус над 37 може да предизвика потене, което да потисне настроението за секс. По същия начин температури близо до 5 градуса по Целзий или по-надолу карат тялото ни да се чувства на студено, за да „мисли“ за секс. 
 
Така или иначе факт е, че обикновено летният сезон е свързан с повече секс от всеки друг, защото не през цялото денонощие е горещо и точно вечерите и нощите са прохладни.
 
Защо през зимата правим по-малко секс, въпреки че добре се крием под завивките? Отговорът се крие в една група хормони. Наричат се меланоцит-стимулиращи хормони (общо MSH или интермедини). Те са  клас пептидни хормони, които се произвеждат от междинния лоб на хипофизата. Функцията им е свързана с влияние върху мозъка като възбуждат апетита и най-вече половото влечение. Секрецията на MSH се стимулира от слънчевата светлина.
 
Освен това при жените и мъжете има още един хормон, извън тази група, наречен серотонин, който също се произвежда в мозъка повече през пролетта и лятото. Този химикал в мозъка ни позволява да изпитаме удоволствие и да се чувстваме щастливи и спокойни. Дефицитът му може да ни направи твърде депресирани, когато не ни е до секс, както и обратно – високите му стойности увеличават либидото. Много изследвания са показали, че с увеличение на силата на слънчева светлина, производството на серотонин също се увеличава.
 

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Още от Секс и здраве
реклама
Галерия
10 начина за по-голямо удоволствие от секса
10 начина за по-голямо удоволствие от секса
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
7 мита и факти за HIV
7 мита и факти за HIV
11 ползи от секса за здравето
11 ползи от секса за здравето
Изгодни оферти
Още от Алтернативна медицина
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter