ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

3 препятствия пред добрия секс

Puls.bg   |   15 юни 2016   |   Коментари 0
   
   
3 препятствия пред добрия секс

Източник: Istockphoto

Здравословният сексуален живот е застрашен от редица фактори, решенията за които биха могли да се открият в кабинета на сексуален терапевт. Предлагаме някои съвети, които ще помогнат за подобряване на секса, ако се сблъскаме с тези ситуации...
 
1. Разминаване в либидото
 
При всеки човек либидото е различно, а това лесно може да доведе до нарушаване на синхрона между партньорите.
 
Например мъжът може да мастурбира всеки ден, а жената – веднъж седмично. Редовната сексуална активност „захранва“ и желанието за секс, докато по-нередовната има противоположния ефект. 
 
В този случай, за да се изравняват нивата на либидото, е препоръчително да се промени активността на един от партньорите. 
 
2. Болка по време на секс
 
Много жени търпят това неразположение поради чувство на задължение или смятайки, че трябва да намерят пътя в тази ситуация. 
 
Докато липсата на лубрикация най-често е причина за проблема, източникът на болката може да има по-сериозен характер. Вагинизмът например представлява неволно стягане на влагалището при опит за секс
 
Около 10% от жените биват засегнати от състоянието. То може да се влоши при наличие на страх, стрес или тревожност. Ако допълнителната лубрикация не помага за проникване, е препоръчително да се потърси лекарско мнение. 
 
3. Смях по време на секс
 
Тази реакция може да бъде провокирана от чувство на страх, срам или притеснение. Има риск смехът да се отрази неблагоприятно върху партньора, който не разбира защо се случва това. 
 
В подобен случай най-добре би било да се изправим пред онова, което провокира нервността. Обсъждането на подобни проблеми с партньора е здравословно, тъй като това помага за неутрализирането им. 

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Стомашно-чревни проблеми по време на почивка

реклама
Още от Секс и здраве
реклама
Галерия
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
7 мита и факти за HIV
7 мита и факти за HIV
11 ползи от секса за здравето
11 ползи от секса за здравето
Грешки при ползването на контрацептиви
Грешки при ползването на контрацептиви
Изгодни оферти
Още от Дентално здраве
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter