ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Пола на детето – кой го определя?

Димитър Ковачев   |   09 февруари 2016   |   Коментари 0
   
   
Пола на детето – кой го определя?

Източник: iStockphoto

Десетилетия наред учените се опитват да разгадаят кой е отговорен за определянето на пола на детето. Безспорен факт е, че всичко зависи от това, кой точно сперматозоид ще оплоди яйцеклетката. Още в учебниците по биология на децата им става ясно, че яйцеклетката съдържа само една X-хромозома и ако сперматозоидът на мъжа носи същата такава, бебето ще е момиче. Ако обаче хромозомата при мъжа е Y, тогава детето със сигурност ще е момче.

Дали обаче природата би си позволила голямо разминаване между броя на мъжете и жените на тази планета? Едва ли. Би трябвало това съотношението да е 50/50 или близко до тези показатели. Имайки предвид някои демографски сривове през вековете в световен мащаб, този показател варира единствено в числеността на мъжете в полза на жените, но не и в доминираща раждаемост само на деца от мъжки или от женски пол.

Всъщност отговорна за пола на детето е жената. И по-точно нейният хормонален баланс.  Една млада жена е много по-вероятно да роди момиче, поради по-високото ниво на естрогена, който от своя страна е отговорен за по-кисело Ph на влагалището. И обратното – една жена, която започва да излиза от фертилната си възраст има вероятност да роди момче, поради алкалното Ph на нейното влагалище. В еякулата на мъжа има почти еднакво съотношение на сперматозиди носещи X и Y хромозоми. „Мъжките“ сперматозоиди са много по-бързи и витални, когато влагалището е алкално.Разбира се, това невинаги се случва в тази последователност, както и не е задължително в едно семейство да има едно или повече момчета и момичета. Този баланс може да бъде нарушен от много външни влияния като храна, медикаменти, стрес, околна среда и др.

Тази малка особеност в женския организъм е неоспоримо доказателство за това, че в природата няма нищо случайно.
 


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Още от Секс и здраве
реклама
Галерия
10 начина за по-голямо удоволствие от секса
10 начина за по-голямо удоволствие от секса
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
7 мита и факти за HIV
7 мита и факти за HIV
11 ползи от секса за здравето
11 ползи от секса за здравето
Изгодни оферти
Още от Новини и събития
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter