ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Малко известни факти за оралния секс

Puls.bg   |   21 януари 2016   |   Коментари 4
   
   
Малко известни факти за оралния секс

Източник: Istockphoto

Макар оралният секс да е тема, която се обсъжда свободно почти навсякъде, около нея все още има някои малко известни факти, които е любопитно и полезно да научим. 

Облекчава се сутрешното гадене

Това неприятно състояние, което е характерно за първото тримесечие на бременността, може да се облекчи с чаена лъжичка джинджифил или мента. Оказва се, че има и друг, по-необичаен метод. В данните на проучване от 2012 г. се посочва, че сред бременните, които поглъщат спермата на бащата на тяхното дете, се наблюдава облекчаване на симптомите. 
 
По думите на изследователите първоначалната реакция е отхвърляне на семенната течност чрез повръщане, но след това организмът „изгражда“ толерантност към нея, а в резултат се облекчават симптомите на сутрешното гадене.
 

Понижен риск от депресия

В спермата се съдържат вещества, които могат да повлияят на настроението, като повишат чувството на привързаност и предотвратят развитието на депресия
 
Според резултати от проучване, публикувано в сп. Archives of Sexual Behavior, семенната течност може да има антидепресантни свойства, благодарение на които значително могат да се облекчат симптомите на депресия
 

Оралният секс крие и риск от сексуално преносимо заболявания

Полово предаваните болести най-често се пренасят при вагинален и анален секс, но практикуването на орален секс без презерватив също е рисков в това отношение. HPV, гонорея, сифилис, херпес и хепатит B могат да се разпространят чрез орален секс. 
 
Според данни на американската организация Планирано родителство вирусът на СПИН е по-малко вероятно да се предаде по този начин, но рискът все пак съществува. 
 
За да се предотврати заразяването с тези заболявания, оралният секс също трябва да се практикува с предпазни средства.

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (4)

Коментарите са изказани от наши потребители и са автентични, без редакторска намеса. Екипът на Puls.bg не носи отговорност за съдържанието им.

Несъгласна     2016-03-26 16:39:35
Като е толкова безценна семенната ви течност, ами пийте си я сами!!! Защо се лишавате от това богатство, като ви е в гащите, собствено производство, а пък убеждавате жените в нейната полезност?! Все много ценна, а пък вие я пропускате, защо така?!
Георги Петров     2016-01-24 08:32:41
МЪЖКАТА СЕМЕННА ТЕЧНОСТ, съдържа изключително ценни и много полезни, вещества, които във НИКАКЪВ случай, не бива да попадат във КАНАЛА. Приемането и, не е задължително, да става директно, а може да се смесва със сок, мляко, крем и др. при което неприятното чувство одпада. Натуропат.
Веско     2016-01-22 20:10:07
За секс ли беше думата, или за хранене?
Минко 47 г. ерген     2016-01-21 17:56:36
Свирят на мандолината и после фостенцата.
4 намерени, страница 1 от общо 1  1 Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Стомашно-чревни проблеми по време на почивка

реклама
Още от Секс и здраве
реклама
Галерия
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
7 мита и факти за HIV
7 мита и факти за HIV
11 ползи от секса за здравето
11 ползи от секса за здравето
Грешки при ползването на контрацептиви
Грешки при ползването на контрацептиви
Изгодни оферти
Още от По-красиви днес
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter