ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Задоволяваш нагона си скоро, не струваш много

Puls.bg   |   19 юни 2015   |   Коментари 0
   
   
Задоволяваш нагона си скоро, не струваш много

Източник: iStockphoto

Интересна връзка намират изследователи от Университета на Пенсилвания, Университета на Орегон и Университетската педиатрична болница на Филаделфия между способностите за самоконтрол и работната памет. Вярно е, че в труда става дума за тийнейджъри, и то в уменията им да упражняват самоконтрол по отношение желанието си за секс, но то дава достатъчно основание за размисъл за всички останали групи в репродуктивната възраст.

Изследователите констатират, че тийнейджърите, които не успяват да овладеят сексуалния си нагон, имат слаба работна памет. Изследването е било насочено специално към изучаването на връзката контрол на импулсивността и когнитивните способности при юношите.

В психологията работната памет се разглежда като сегмент на краткосрочната памет, която помага за формирането на дългосрочната памет и използването на информацията за дълъг период напред във времето. Добър пример за работна памет е извършването на математическо действие като събиране на две числа.

Участвалите гимназисти в проучването са отговаряли на поредица въпроси на компютър, в това число за сексуалния им опит, рисково поведение, включително дали практикуват небезопасен секс и имали ли са интимни отношения с няколко партньора.Резултатите от анализа показали, че тези, които не се справят добре с учебния материал и имат ниски оценки, са същите, които първи са пробвали секс. И обратното, тези тийнейджъри, които използвали работната си памет завидно, избирали да отложат задоволяването на нагона си, независимо дали става въпрос за секс с друг или чрез самозадоволяване. При тях също така способността да се концентрират била и по-силна.

Все още изследователите не са наясно с механизма, който стои зад тази връзка, но са сигурни за наличието ѝ. Освен това, и работната памет, и склонността към рисково поведение могат да бъдат повлияни от други фактори като степен на зависимост от родителите при взимането на решение, касаещи ги пряко тях, както и финансовото им състояние.

 

Така че очевидно жените са абсолютно прави да не търсят за дългосрочна връзка мъже, които демонстрират пред тях нагона си.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Още от Секс и здраве
реклама
Галерия
10 начина за по-голямо удоволствие от секса
10 начина за по-голямо удоволствие от секса
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
7 мита и факти за HIV
7 мита и факти за HIV
11 ползи от секса за здравето
11 ползи от секса за здравето
Изгодни оферти
Още от Био продукти
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter