ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Презервативи без латекс - различно преживяване

Puls.bg   |   27 септември 2013   |   Коментари 0
   
   
Презервативи без латекс - различно преживяване

Източник: iStockphoto

Полиизопреновите презервативи са с функции като латексовите – превенция на нежелана бременност и полово предавани болести. 
 
Алтернатива на стандартните латексови кондоми, те притежават основните им свойства и предлагат същия процент на сигурност, но с някои допълнителни плюсове.
 
На първо място, полиизопренът е синтетична версия на латекса и като такава е лишена от протеините в естествения латекс, които за някои хора са алергени, причинители на алергични реакции. Макар те да са относително редки, могат да варират от леки прояви на кожна сухота, раздразнение и парещо усещане при контакт с латекса, до лющене на кожата и лезии, които могат да обхванат бързо големи пространства от повърхността на кожата. При най-тежките случаи на алергични реакции към латекс се описва повишена температура и мускулни крампи, които ескалират в сърдечна аритмия, тремори, затруднено дишане, резки спадове в кръвното налягане и анафилактичен шок.
 
На второ място, полиизопреновите презервативи създават много по-естествено усещане при половия акт, поради разликата в дебелината. Докато латексовите кондоми са с дебелина между 0,04 и 0,09 мм, полиизопреновите са от 0,04 до 0,06 мм. Макар разликата да не изглежда съществена, дори потребители без латексови алергии биват привлечени от нея и ги оценяват високо в маркетинговите проучвания.
 
 
Според технологичните данни материалът на тези продукти е по-разтеглив и здрав, което намалява опасността от разкъсване, дори при липса на подходяща лубрикация
 
В сравнение с полиуретановите презервативи, полиизопреновите са по-меки и по-еластични, което също допринася за по-естественото усещане при половото сношение. Това прави кондомите от този вид предпочитани не само за хората с алергия от латекс, но и за тези, търсещи нови усещания по време на интимните отношения.

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Кожни прояви при нарушения на кожната бариера

реклама
Още от Секс и здраве
реклама
Галерия
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
7 мита и факти за HIV
7 мита и факти за HIV
11 ползи от секса за здравето
11 ползи от секса за здравето
Грешки при ползването на контрацептиви
Грешки при ползването на контрацептиви
Изгодни оферти
Още от Йога и медитация
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter