ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Най-честите проблеми с пениса. Болков синдром.

Puls.bg   |   27 септември 2013   |   Коментари 0
   
   
Най-честите проблеми с пениса. Болков синдром.

Източник: iStockphoto

През годините броят на страдащите мъже от болести по мъжката полова система нараства. Според експерти принос за това има ниската здравна култура по отношение на болестите, ангажиращи мъжкото достойнство. Съветът ни е младите момчета и мъжете в напреднала възраст, когато забележат нещо смутително да потърсят лекарски съвет, за да се предпазят от бъдещи усложнения.

 

Болковият синдром на пениса е по-скоро диагностична нокса. Тя може да бъде комплекс от патологични състояния или изолиран симптомен комплекс, определящ самостоятелно заболяване.

 

Накратко, анатомията на пениса е достатъчно съвършена, за да предразположи към заболявания – било то кожни (дерматовенерологични) или чисто функционални и придатъчни болести.

 

Пенисът е кух орган, който е изграден от две пещеристи тела, разположени успоредно едно на друго, и трето – мазолесто тяло, което се намира между тях, издадено напред. Най-отгоре на пениса се оформя главаglans penis. На нея има отвор (ostium uretrae externae), през който се евакуира урината и семенната течност при полов акт.

 

Пенисът има най-голямо значение за осъществяване на копулацията (половия акт). Този процес е възможен благодарение на способността му да навлиза във фаза на ерекция. През този период пенисът получава активно кръвоснабдяване и задръжка на кръв в пещеристите тела. При настъпване на еякулация, кръвта се освобождава обратно през вените, извеждащи кръвта от органа. По време на половия акт и чистата ерекция, в основата на пениса има мускул, който се задържа в постоянна контракция, притиска вените на пениса и не позволява на кръвта да се оттече. Върху главичката на пениса има кожа, която го закрива – препуциум. По нейната най-вътрешна повърхност има разположени жлези, които отделят секрет и осигуряват активно „смазване” между препуциума и главата на пениса. Той от своя страна е захванат за основата на пениса с кожна юздичкафренулума.

 

С цел осигуряване продължителността на поколението и предпазване от срив в мъжкото самочувствие и достойноство, уролозите влагат ежегодно много труд и ресурси в овладяване на болковия синдром, който може да бъде много неприятен за всеки един подрастващ млад мъж, както и всеки плодовитоспособен израснал индивид.

 

Симптомите за заболявания на пениса са много и различни. Кои са най-често срещаните проблеми?

 

1. Болезнена гънка от пениса по време на ерекция

Най-често това състояние е свързано с болест на Пейрони. Патоанатомично заболяването се изразява с фиброзно задебеляване на кожна гънка в основата на пениса. Среща се най-често при мъже на средна възраст. Получава се от вътрекожни съдови наранявания, които предизвикват фиброзиране на участъка. В много случаи лечение не е необходимо и пациентът се подлага на консервативна терапия. Най-често се предлага прием на витамин Е с всяко хранене, което се отбелязва със значителен прогрес в овладяване на състоянието. При липса на ефект в терапията, пациентът се подлага на оперативно лечение.

 

2. Липса на сексуално желание, поради силно болезнена ерекция

Състоянието е известно като приапизъм, изразяващо се в твърде продължителна и болезнена ерекция. Патогенетично значение за развитие на заболяването има сърповидно-клетъчната анемия, която затруднява оттичането на кръв от пениса и не позволява да се извършва активен метаболизъм и обмен на кислород в тъканите му. Задължително е да се проведе медицински преглед с цел лечение. Доказано е, че болковият синдром може да бъде овладян временно с парацетамол и поставяне на студени компреси с лед върху тялото на пениса. Ако остане нелекувано обаче, състоянието може да доведе до импотенция!

 

3. Тънка секреция от пениса и болезнено уриниране

Най-често клиничната картина се предизвиква от хламидия – болестотворен патоген за организма. Предава се по полов път и е редно два сексуално обвързани обекта да бъдат изследвани и лекувани едновременно. За доказването на инфекцията се взима локална микробиологична проба от пениса и кръв от болния. Лечението се осъществява с антибиотици.

1   2  

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Още от Секс и здраве
реклама
Галерия
10 начина за по-голямо удоволствие от секса
10 начина за по-голямо удоволствие от секса
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
7 мита и факти за HIV
7 мита и факти за HIV
11 ползи от секса за здравето
11 ползи от секса за здравето
Изгодни оферти
Още от Алтернативна медицина
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter