ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Чрез хипноза се подобрява сексът след менопауза

Puls.bg   |   22 август 2013   |   Коментари 0
   
   
Чрез хипноза се подобрява сексът след менопауза

Източник: iStockphoto

Хипнотичната релаксираща терапия подобрява сексуалното здраве при умерени и тежки горещи вълни, според изследване на университета „Бейлор”, представено и посрещнато с одобрение на тазгодишната среща на Американската психологична асоциация.
 
Изследването акцентира върху секуалните комфорт, удоволетворение и наслада и предлага хипнозата като ефективна алтернатива на хормоналната заместителна терапия, която носи рискове от редица усложнения, като ракови и сърдечносъдови заболявания.
 
Д-р Гари Елкинс, директор на лабораторията, която е провела изследването, и преподавател по психология и невронауки в университета „Бейлор” заедно с колегите си разпределя 187 жени, на случаен принцип, които да посетят пет пъти седмично терапия с хипноза или консултация с психолог.
 
Хормоналният дисбаланс по време на и след менопаузата, е състояние, способно силно да наруши сексуалния живот, предизвиквайки главно: горещи вълни, нощни изпотявания, натрупване на телесна маса, вагинална сухота, дискомфорт и болки. Самите горещи вълни са достатъчни да провалят интимността на жената с нейния партньор – дори топлината от физическата близост е в състояние да предизвика гореща вълна.
 
След края на петседмичния експеримент, както и в проверката, проведена 12 седмици след това, и при двете групи са отчетени положителни резултати по почти всички параграфи: по-добро качество на съня, по-малко дискомфорт при сексуални контакти, по-голямо желание за интимен контакт, намален стрес, по-малка честота на горещи вълни и повишено самочувствие.
 
Но най-голям успех е постигнат при дамите, разпределени на сесии за терапевтична и релаксираща хипноза – над 85% от тях отчитат значителни подобрения по всички критерии, по които имат оплаквания и заявяват желание да продължат сесиите си, дори след края на експеримента.
 
За много жени с хормонални проблеми или прекарали рак на гърдата, хормоналните заместителни терапии не са възможни като опция за контролиране на симптомите на менопауза и специфичните методики на релаксиращата хипноза, могат да спасят не само сексуалния им живот, но и връзките им с партньора като цяло.
 

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Кожни прояви при нарушения на кожната бариера

реклама
Още от Секс и здраве
реклама
Галерия
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
7 мита и факти за HIV
7 мита и факти за HIV
11 ползи от секса за здравето
11 ползи от секса за здравето
Грешки при ползването на контрацептиви
Грешки при ползването на контрацептиви
Изгодни оферти
Още от Бебе. Кърмене.
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter