ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Чрез хипноза се подобрява сексът след менопауза

Puls.bg   |   22 август 2013   |   Коментари 0
   
   
Чрез хипноза се подобрява сексът след менопауза

Източник: iStockphoto

Хипнотичната релаксираща терапия подобрява сексуалното здраве при умерени и тежки горещи вълни, според изследване на университета „Бейлор”, представено и посрещнато с одобрение на тазгодишната среща на Американската психологична асоциация.
 
Изследването акцентира върху секуалните комфорт, удоволетворение и наслада и предлага хипнозата като ефективна алтернатива на хормоналната заместителна терапия, която носи рискове от редица усложнения, като ракови и сърдечносъдови заболявания.
 
Д-р Гари Елкинс, директор на лабораторията, която е провела изследването, и преподавател по психология и невронауки в университета „Бейлор” заедно с колегите си разпределя 187 жени, на случаен принцип, които да посетят пет пъти седмично терапия с хипноза или консултация с психолог.
 
Хормоналният дисбаланс по време на и след менопаузата, е състояние, способно силно да наруши сексуалния живот, предизвиквайки главно: горещи вълни, нощни изпотявания, натрупване на телесна маса, вагинална сухота, дискомфорт и болки. Самите горещи вълни са достатъчни да провалят интимността на жената с нейния партньор – дори топлината от физическата близост е в състояние да предизвика гореща вълна.
 
След края на петседмичния експеримент, както и в проверката, проведена 12 седмици след това, и при двете групи са отчетени положителни резултати по почти всички параграфи: по-добро качество на съня, по-малко дискомфорт при сексуални контакти, по-голямо желание за интимен контакт, намален стрес, по-малка честота на горещи вълни и повишено самочувствие.
 
Но най-голям успех е постигнат при дамите, разпределени на сесии за терапевтична и релаксираща хипноза – над 85% от тях отчитат значителни подобрения по всички критерии, по които имат оплаквания и заявяват желание да продължат сесиите си, дори след края на експеримента.
 
За много жени с хормонални проблеми или прекарали рак на гърдата, хормоналните заместителни терапии не са възможни като опция за контролиране на симптомите на менопауза и специфичните методики на релаксиращата хипноза, могат да спасят не само сексуалния им живот, но и връзките им с партньора като цяло.
 

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Жълтеница при новороденото - къде е границата с физиологичното състояние?

реклама
Още от Секс и здраве
реклама
Галерия
7 мита и факти за HIV
7 мита и факти за HIV
11 ползи от секса за здравето
11 ползи от секса за здравето
Грешки при ползването на контрацептиви
Грешки при ползването на контрацептиви
6 факта за тестостерона
6 факта за тестостерона
Изгодни оферти
Още от Новини и събития
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter
Инвестор-Пулс ООД © 2001+ Всички права запазени
Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor-Puls ltd. © 2001+ All rights reserved. Contact Us | Advertising