ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Анален секс - някои важни правила при практикуването му

Puls.bg   |   19 юни 2013   |   Коментари 7
   
   
Анален секс - някои важни правила при практикуването му

Източник: iStockphoto

Аналният секс се свързва предимно с хомосексуалност, но в действителност това е толкова често срещана активност при хетеросексуални двойки от незапомнени времена. Съвременните технологии предлагат анонимен достъп до подобна информация, което провокира още повече двойките да опитат тази заклеймена практика. Подобна сексуална практика обаче крие своите рискове...

 

На първо място: много неопитни двойки прибягват до този акт, заради липсващия риск от забременяване. Това обаче не означава, че отпада необходимостта от ползването на презерватив. СПИН и други полово предавани болест могат да се прихванат и чрез анален секс и въобще при всякакъв вид сексуални действия без използване на протекция. Вероятността за заразяване от ХИВ при анален секс дори е по-голяма, тъй като при него се получават разкъсвания и наранявания. Съответно контактът с кръвта създава благоприятните условия за вируса. Не бида да се подминава и фактът, че при анален секс вероятността от физическо нараняване на ануса е твърде голяма.

 

Самият анален секс не е причина за туморни заболявания, но дори с предпазни средства, съществува минимален риск от предаване на папилома вирус (HPV), който има щамове, асоцииращи се с развитието на рак. Разпространението на вируса е нараснало с 160% при мъжете и 70% при жените за последните 30 години. При приемащия този вид сексуално проникване има 7 пъти по-висок риск от заразяване с папилома вирус от този на проникващия.

 

Трябва да се има предвид и следното - докато вагината има свои естествени лубриканти, анусът няма. При анален секс задължително трябва да се използват лубриканти на водна основа, понеже останалите могат да реагират с латекса на кондома и да го разградят. Необходимо е да се използват и различни презервативи за вагинален и анален секс, така се избягва преносът на различни специфични за двете места бактерии.

 

Важно е да се отбележи, че тъканите вътре в ануса не са така добре защитени, както тези извън него. Трябва да се внимава, особено при използването на секс играчки или при проникване, тъй като дори и малките разкъсвания могат да доведат до неприятни инфекции. За секс играчките важи същото правило, каквото е и за презервативите - да не се употребява една и съща за ануса и вагината.

 

Ако по време на аналния секс има стимулиране на клитора или друга силно ерогенна зона, първоначалната болка може да бъде пренебрегната и това да направи тази одумвана практика доста по-приятно преживяване.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (7)

Коментарите са изказани от наши потребители и са автентични, без редакторска намеса. Екипът на Puls.bg не носи отговорност за съдържанието им.

bedelq     2013-08-23 18:56:03
0885 16 12 09
Севгин Сали     2013-07-11 15:55:14
Колкото истина толкова и лъжи.
Христо Илиев     2013-06-21 21:17:58
Иван, не съм писал че не съществува \"хомосексуалност\". Забележката ми бе заради неправилно изпозлавния термин \"хомосексуализъм\". Правилно е хомосексуалност. На 17 Май 1990 година СЗО изважда хомосексуалността от списъка на заболяванията.
Анонимен     2013-06-21 20:36:59
Самият ти коментар показва, че не четеш какво пишат другите (визирам питането ти към коментиращия под номер 2), а и аз нямам желание да се правя на всезнаещ, просто потърси и прочети в интернет за ХИВ И СПИН като си задаваш въпроси и се опитваш да им отговаряш. Ясно е, че само от четене трудно яе стигнеш до ясен отговор, но ще забележиш основните проблеми на хипотезата, че ХИВ предизвиква СПИН. Всъщност проблемът е симптоматичен за цялата медицина, а в известен смисъл и политика, на съвремието.
Иван Христов     2013-06-21 19:28:56
Христо, виждам, че си компетентен по темата и имаш нужните знания, ще ми обясниш ли как така не съществува хомосексуалност? А към анонимния коментатор - я просветли ни как се предава този прословут вирус HIV и какво предизвиква щом не е СПИН?
7 намерени, страница 1 от общо 2  1   2   Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Остър и хроничен ентероколит - през топлите месеци

реклама
Още от Секс и здраве
реклама
Галерия
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
7 мита и факти за HIV
7 мита и факти за HIV
11 ползи от секса за здравето
11 ползи от секса за здравето
Грешки при ползването на контрацептиви
Грешки при ползването на контрацептиви
Изгодни оферти
Още от Билки
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter