ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

И мъжете, и жените лъжат за секса

Puls.bg   |   07 юни 2013   |   Коментари 0
   
   
И мъжете, и жените лъжат за секса

Източник: Istockphoto

Както мъжете, така и жените послъгват за сексуалното си поведение, за да са в крак с културните възприятия за мъжката и женската сексуалност, показва ново проучване.

 

Мъжете преувеличават броя на партньорките си, за да се доближат до образа на „истинския мъж“ - такъв с много бивши гаджета и много опит. Жените, от друга страна, твърдят, че имат по-малко опит, отколкото в действителност.

 

Според Тери Фишер, психолог от Ohio State University, хората полагат особени усилия, за да съответстват на стереотипите за сексуалност. В това отношение те са различни от останалите стереотипи. Изследователите установяват, че мъжете трудно признават за някои „женски дейности“ като писане на стихове. Тук жените са по-откровени и признават, че понякога прибягват до по-мъжко поведение като разказване на мръсни шеги.

 

Изследователите анкетират 293 студенти по отношение на 124 различни дейности и измерват честотата на извършването им, категоризирайки ги от никога до много често. Интересното е, че част от участниците са свързани с полиграф, детектор на лъжата. Като цяло, участниците демонстрират типично мъжко и типично женско поведение, независимо дали са вързани към детектора или не. Мъжете, обаче, си позволяват да преувеличават броя на партньорките си, когато не са свързани към детектора. Жените, от своя страна, съобщават за по-малко партньори, когато не са свързани към полиграфа.

 

Изследователите констатират, че половите стереотипи са може би единствените, с които хората активно се стремят да се съобразяват.

 

Изследването е публикувано в списание Sex Roles


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Еднократно завишено кръвно прави ли ме хипертоник?

реклама
Още от Секс и здраве
реклама
Галерия
7 мита и факти за HIV
7 мита и факти за HIV
11 ползи от секса за здравето
11 ползи от секса за здравето
Грешки при ползването на контрацептиви
Грешки при ползването на контрацептиви
6 факта за тестостерона
6 факта за тестостерона
Изгодни оферти
Още от Детско здраве
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter
Инвестор-Пулс ООД © 2001+ Всички права запазени
Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor-Puls ltd. © 2001+ All rights reserved. Contact Us | Advertising