ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Само секс, за да сме в добра форма? Не е достатъчно!

Puls.bg   |   07 февруари 2013   |   Коментари 0
   
   
Само секс, за да сме в добра форма? Не е достатъчно!

Източник: Dreamstime

Популярното твърдение, че сексът е напълно достатъчен да ни държи във форма не трябва да се приема за чиста истина.

 
Според специалисти средностатистическият човек може да изгори само до 21 калории по време на полов акт. Това е напълно недостатъчно за поддържането на добро телосложение и форма.
 
Според проучване на биостатистика Дейвид Алисън, нормалната продължителност на един полов акт е в порядъка на 6-10 минути, което води до изгарянето на нищожно малко количество калории.
 
Най-ефективно изгарянето на калории става чрез ходене с бързо темпо, танцуване, изкачване на стълби, игра на баскетбол, плуване, скачане на въже, обясняват експерти.
 
Докладът на д-р Алисън е публикуван в New England Journal of Medicine.
 
Здравословният хранителен режим и физическите активности не могат да се заменят от редовния полов живот, обясняват специалисти, но това не означава, че сексът не крие своите здравни ползи.
 
Друго проучване показва, че жените, които получават два оргазма седмично, са с 30% по-нисък риск от сърдечни заболявания, в сравнение с дамите, които не се наслаждават често на секса. 
 
Ендорфините, освобождавани по време на полов акт, също неутрализират стрес хормони в организма, които са свързани с болест на сърцето. Също така помагат и за успокоението и намаляването на болката. Според специалисти сексът допринася за редуциране на болката в ставите, главоболието или предменструалните симптоми.
 
При мъжете сексът може да помогне за намаляване на риска от рак на простатата. Австрийски учени са на мнение, че честата еякулация при мъжете, особено на около 20-годишна възраст, помага за намаляване на риска от рак на простатата в по-късна възраст.
 

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Кожни прояви при нарушения на кожната бариера

реклама
Още от Секс и здраве
реклама
Галерия
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
7 мита и факти за HIV
7 мита и факти за HIV
11 ползи от секса за здравето
11 ползи от секса за здравето
Грешки при ползването на контрацептиви
Грешки при ползването на контрацептиви
Изгодни оферти
Още от Акценти
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter