ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Клиторът - няколко голи истини за него

Puls.bg   |   01 февруари 2013   |   Коментари 0
   
   
Клиторът - няколко голи истини за него

Източник: Istockphoto

Клиторът не е просто външен орган на женската полова система, а се простира и навътре в женското тяло. Той формира част от вулвата. Включва препуциум, главичка, V-образни кавернозни тела, които също се напълват с кръв при възбуждане, както при мъжкия полов член. В главичката на клитора са съсредоточени 8 000 нервни окончания, докато в много по-големия по площ и обем таз се намират общо 15 000.

 

Поради особеностите на човешката физиология, устройството на нервните влакна и нервната тъкан, коефициентът на полезно действие на всяка клиторална стимулация се повишава. Условие за това обаче е преди клиторната стимулация жената да е била поне леко възбудена, което се отразява на кръвообращението на локално ниво. Кръвонапълването му повишава чувствителността на нервите в и около него. С други думи, ще постигнем повече ако първо се отдадем на ласки и игри и едва след това преминем към слабините, отколкото ако директно се предприеме клиторна стимулация.

 

Поради физиологията на възбудимите тъкани стимулацията трябва да започне с бавни движения и лек натиск, които постепенно се ускоряват и усилват. Прилагането на силен натиск може да десензетизира клитора, както и всяка друга част от тялото. Ако се допусне обезчувствяването му в самото начало на прелюдията към секса, последващите усилия да се възбуди жената до голяма степен ще са напразни.

 

В главичката на клитора са съсредоточени мнозинството от нервните окончания. Препоръчително е стимулирането да започне от периферията и постепенно да се придвижваме към центъра, за да се избегне шокът, който би предизвикал допирът до главичката направо. По същата причина трябва да се избягват еднотипните движения. Добре е движенията да се разнообразяват, сменят, редуват през кратки интервали. Осведоменият мъж през това време би наблюдавал реакциите на партньорката си, отбелязвайки по-приятните за нея ходове, съсредоточавайки усилията си изключително върху тях.

 

Според мнозина, различните области от клитора и вулвата са различно инервирани и различно чувствителни. Стимулирането на долния й десен ъгъл води до най-голяма наслада за едни жени, на горния ляв просто „разтапя“ други. Така че - изследвайте!

 

Какво още обаче трябва да се има предвид при стимулацията? Така както са силно чувствителни, тези тъкани са и много деликатни, раними и лесно би могло да се предизвика болка.

Различните жени намират различни нива на интензивност за оптимални. Ето защо трябва да се открие и внимава за тази граница конкретно за дадената партньорка.

 

При прилагането на секс играчките трябва да се има предвид, че те намаляват сетивната информация, които мъжът получава от партньорката си заради несвойствените за тялото и обичайния полов акт възможности, като вътревагинално въртене, стимулиране с интензивност, непостижима от никой орган и др.

 

Освен като овертюра, стимулацията на клитора е добре да се използва и в хода на самия сексуален акт.

 

И един последен, но не и по важност, съвет или, по-скоро, напомняне – хигиената от значение за успешната полова игра и акт - чистите ръце и късо подрязаните и чисти нокти са тези, които създават комфорт у партньорката...


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Още от Секс и здраве
реклама
Галерия
10 начина за по-голямо удоволствие от секса
10 начина за по-голямо удоволствие от секса
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
7 мита и факти за HIV
7 мита и факти за HIV
11 ползи от секса за здравето
11 ползи от секса за здравето
Изгодни оферти
Още от Детско здраве
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter