ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

G-точката съществува ли?

Puls.bg   |   27 април 2012   |   Коментари 2
   
   
G-точката съществува ли?

Източник: Dreamstime

Американски гинеколог твърди, че е открил точното разположението на G-точката.

Предполагаемият център на удоволствие се намира на предната стена на вътрешността на вагината.

За целта на проучването гинекологът Адам Острзенски, извлича проба от вагина.

Резултатите потвърждават анатомичното съществуване на G-точката, което може да помогне за по-доброто разбиране и подобряване на женската сексуална функция, заяви Острзенски.

Наименованието си G-точката получава от немския сексолог Ърнст Графенберг, който изследва концепцията за ерогенните зони за първи път преди 60 години. Това е специално място във влагалището, където са съсредоточени гъсто преплетени нерви.

Да този момент нямаше доказателства за точното разположение на ерогенната зона, поради което в научните среди съществуването й е скептично приемано, а понякога и отхвърляно.

Проучването е публикувано в сп. Sexual Medicine.

Съществуват редица проучвания и изследвания с цел откриване и стимулиране на G-точката.

Някои учени са на мнение, че тя не представлява отделна структура, а се явява продължение на клитора.

Американски специалисти смятат, че инжектирането на колаген във вагината може да увеличи сексуалното удоволствие. Според тях процедурата води до засилване чувствителността именно на G-точката при жените.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (2)

Коментарите са изказани от наши потребители и са автентични, без редакторска намеса. Екипът на Puls.bg не носи отговорност за съдържанието им.

Дездемона     2012-05-01 11:24:09
Да,Хари,ама не!Такава точка съществува.Знам това от личен опит.За да бъде докосната тази точка,трябва да има плътен контакт м/у вагината и мъжкия член.Аз лично я открих при самозадоволяване с вибраатор.Тогава за пръв път почувставах върховното блаженство.
Хари     2012-04-28 10:16:44
ОК. Сега може да напиша моя коментар. Ами чето секса не е за простаците и мутрите! Те не знаят какво е това секс. За тях декс е едно животинско задоволяване и сваляне на напрежението. Тях не ги интересува дали жената е задоволена или не. Истинскоия секс е този при който мъжът и жената чисто и просто взаимно си правят удоволствие и успяват да стигнат до ерекция. Аман от разни изследователи! Как така установяват това или онова? Всичко и за всеки е просто една индивидуалност, която се установява по естествен начин в взаимните контакти и сексуални моменти. Ако мъжът и жената имат усещането те няма как да не разберат къде са ерогенните точки на партнъора. Няма формула! Има умение и желание да разбереш и почувстваш партнъора до себе си и да му доставиш върховното удоволствие от секса!
2 намерени, страница 1 от общо 1  1 Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Остър и хроничен ентероколит - през топлите месеци

реклама
Още от Секс и здраве
реклама
Галерия
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
Самочувствието - ключът за страхотен секс?
7 мита и факти за HIV
7 мита и факти за HIV
11 ползи от секса за здравето
11 ползи от секса за здравето
Грешки при ползването на контрацептиви
Грешки при ползването на контрацептиви
Изгодни оферти
Още от Здрав ум
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter