ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Природни решения срещу гинекомастия при мъжете

Puls.bg   |   13 февруари 2018   |   Коментари 0
   
   
Природни решения срещу гинекомастия при мъжете

Източник: iStockphoto

Гинекомастия е състоянието, при което се наблюдава прекомерно уголемяване на гърдите при мъжете. Дължи се на свръхразвитие на млечните жлези, асоциирано с дисбаланс на половите хормони тестостерон и естроген в мъжкото тяло.

 

В основата на гинекомастията може да стоят редица състояния – хормонални промени през пубертета, затлъстяване, хронични бъбречни или чернодробни проблеми или дори естественото напредване на възрастта. При всички случаи уголемяването на гърдите при мъжете е не само естетически неприятно състояние, но и потенциална причина за допълнителни здравословни последици.

 

Може да се опитат различни природни средства за превенция и овладяване на гинекомастията, които показват позитивен ефект.

 

Куркума
Това е едно от най-ефективните природни средства за стимулиране секрецията на тестостерон при мъжете и възстановяване на хормоналния баланс. Доказано е, че повишаването на тестостерона води до постепенно редуциране големината на млечните жлези и намаляване размера на гърдите при мъжете. В допълнение към ефекта върху тестостерона куркумата действа и като мощно антиоксидантно и противовъзпалително средство.

 

Червена детелина
Билката е сред мощните природни средства за овладяване проявите на менопаузата при жените, но помага и срещу гинекомастия при мъжете. Съдържа високи дози генистеин – биоактивно вещество, което потиска секрецията на естроген и помага за възстановяване хормоналния баланс при мъжете.

 

Бял трън
Най-честата причина за гинекомастия при мъже в зряла възраст са чернодробните проблеми. В тези случаи като много ефективно превантивно средство действа белият трън. Високото съдържание на силимарин в него има изявен хепатопротективен ефект за подобряване функциите на черния дроб. При продължително стимулиране на чернодробните функции се постига позитивен ефект върху хормоналния баланс и се стопира уголемяването на гърдите.

 

 

Като мощно сред естествените средства за нормализиране секрецията на тестостерон при мъжете се препоръчва и редовната физическа активност. Това е ефективно средство за превенция и овладяване на затлъстяването – втората най-сериозна причина за гинекомастия. Когато е провокирано от свръхнатрупване на мастна тъкан, уголемяването на мъжките гърди се означава като псевдогинекомастия.

 

Разликата между двете състояния се изразява основно в особеностите на уголемените мъжки гърди. При обикновената гинекомастия те са твърди и плътни, а при гинекомастия са по-меки и заоблени вследствие на натрупаните в тях мастни отлагания. Борбата с псевдогинекомастията трябва да се води не толкова с мисъл за стимулиране секрецията на тестостерон, колкото със стремеж за намаляване на теглото и стопяване на излишните мазнини.

 

И двете форми на гинекомастия при мъжете са обратими, ако стриктно и търпеливо се прилагат мерки срещу тях.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
С АГ класацията ни „Специалистите, на които имам доверие“ ще отличим най-добрите в бранша

реклама
Още от Мъжко здраве
реклама
Изгодни оферти
Още от Акценти
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter
Инвестор-Пулс ООД © 2001+ Всички права запазени
Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor-Puls ltd. © 2001+ All rights reserved. Contact Us | Advertising