ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Повишено либидо след вазектомия - защо?

Puls.bg   |   29 ноември 2017   |   Коментари 0
   
   
Повишено либидо след вазектомия - защо?

Източник: iStockphoto

Според резултатите на ново изследване мъжете, претърпели вазектомия, правят по-често секс. По-конкретно, процедурата не само, че не води до разреждане на половите контакти, а напротив – вероятността от тяхното учестяване е три пъти по-голяма за тези мъже, в сравнение с останалите, непретърпели вазектомия.


Изследването се е провело във Франкфурт, Германия и обхванало 294 двойки, в които мъжете са се подложили на процедурата. Според екипа 12,4 % от мъжете докладвали че правят секс по-често, сравнено едва с 4,5 %, при които честотата на половите контакти е намаляла.


Съобщава се, че след процедурата мъжете определят сексуалния си живот като чувствително подобрен – не само като честота. Те споделят, че изпитвали по-силно желание и били по-доволни както от ерекцията, така и от оргазмите. Повишено било цялостното удовлетворение от интимните контакти.


Авторите на проучването обясняват тези наблюдения с предположението, че с извършването на процедурата по вазектомия мъжът се освобождава от тревогата, че може да възникне бременност. С намаляване на напрежението сексуалният живот на двойките станал по-спонтанен.

 


Сексуалното удовлетворение било подобрено не само у мъжете, но и у жените в изследваните двойки. Те също докладвали за повишено либидо след като партньорите им са се подложили на процедурата. Обяснението тук отново се свързва с освобождаването от страха за възникване на нежелана бременност.


Предишно изследване, проведено през 2015 г. разкрива, че мъжете, претърпели вазектомия, правят секс средно 5,9 пъти седмично, сравнено с 4,9 пъти за останалите.


Вазектомията е бърза, минимално-инвазивна процедура, която отнема четвърт час и носи най-висока степен на защита от нежелана бременност. Независимо от това, нейният категоричен характер кара все по-малко двойки да се обръщат към този метод на контрацепция.


Страхът от разпад на брака, възможността за създаване на ново семейство или събиране с по-млада партньорка са сред основните причини, които възпират мъжете от процедурата.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Стомашно-чревни проблеми по време на почивка

реклама
Още от Мъжко здраве
реклама
Изгодни оферти
Още от Зачатие
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter