ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Любопитни факти за еректилна дисфункция

Николай Гарев   |   09 ноември 2017   |   Коментари 0
   
   
Любопитни факти за еректилна дисфункция

Източник: istockphoto

Еректилна дисфункция е състояние, при което мъжете изпитват затруднения с процеса на получаване и поддържане на ерекция, с цел осъществяване на полов акт. Честотата му е по-висока сред по-възрастните мъже.

 

Диабетът, някои сърдечни заболявания и лечението на рак на простатата често могат да допринесат за развитието на еректилна дисфункция.

 

Какви са причините?

 

Причини за развитие на еректилна дисфункция могат да бъдат физически, медицински или емоционални фактори.

  • Един от основните проблеми при ерeктилна дисфункция е свързан с недостатъчният приток на кръв към половия член. Високата кръвна захар, пушенето и сърдечните заболявания водят до този проблем или допълнително го задълбочават.
  • Друг проблем е невъзможността на кръвта, постъпила в кавернозните тела на половия член, да се запази по време на ерекция. Това състояние се нарича кавернозна дисфункция.

 

  • Причина за възникването на еректилна дисфункция е възможно да бъдат смущения в предаването на нервни сигнали от главния и гръбначния мозък. Наранявания, операции и заболявания в тазовата област могат да доведат до увреждане и възникване на еректилна дисфункция.
  • За възникването на еректилна дисфункция от значение са и медикаменти, които се приемат. Някои от тях могат да отключат процеса или да го задълбочат. Такива напримери са някои лекарства, понижаващи кръвното налягане, антидепресанти, антихистамини.

Какво е лечението?

Лечението на еректилната дисфункция се определя в зависимост от причината, довела до това състояние.

  • Ако причината е медикаментозна, причинена от лекарства, които приемаме, лекарят или специалистът ще промени препарата или неговата дозировка. Не трябва да се предприема спиране на медикамент без предварителна консултация с лекуващия лекар.
  • Мъже, при които са доказани ниски нива на тестостерон, инжектирането на определени количества от този хормон може да има благоприятен ефект.
  • Медикаментозното лечение се назначава, когато не са установени психични или съдови заболявания. В тези случаи се използват препарати на избор от групата на инхибиторите на фосфодиестеразата. Преди употребата им трябва подробно да сме запознати с техните странични ефекти.

Още по темата:

   
   

реклама  




Коментари (0)

Няма изказани коментари.



Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Кожни прояви при нарушения на кожната бариера

реклама
Още от Мъжко здраве
реклама
Изгодни оферти
Още от Алтернативна медицина
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter