ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Аспермия - липсва продукция на сперма

Николай Гарев   |   06 октомври 2016   |   Коментари 0
   
   
Аспермия - липсва продукция на сперма

Източник: iStockphoto

Аспермията е състояние, което е широко свързано с мъжкия стерилитет. При нея продукцията на сперма липсва. Съществува съществена разлика между аспермия и азооспермия. При последната налице е състояние, при което отсъстват живи сперматозоиди в спермата.. При аспермията мъжете обикновено достигат до оргазъм и усещане за еякулация, но всъщност такава отсъства.
 

Какви са основните причини за възникването на аспермия?

Съществуват две основни причини, които оказват влияние и водят до аспермия. Това са: ретроградната еякулация и обструкция (запушване) на семенните канали.
 

Ретроградна еякулация

При това състояние потокът от сперма се движи в обратна на нормалната посока / ретроградно или назад към пикочния мехур/. Основна причина за това е, че мускулите в областта на шийката, които чрез своето съкращение предотвратяват спермата да навлезе в пикочния мехур не работят правилно. Възможно е урината след еякулация да бъде мътна поради съдържанието на сперма в нея.
 

Запушване на семенните канали

Друга от причините, водещи до аспермия, е запушването на семенните канали. Причини за това могат да бъдат:
 
1. Установена вродена киста в семенните канали.
2. Състояния като възпаление на простата или туберкулоза на простата също могат да предизвикат запушване на семенните канали.
3. Инфекции причинени от полово-предавани заболявания могат да причинят също запушване.
 
 
Какви могат да бъдат симптомите?
 
В сравнение с други състояния аспермията рядко води до безплодие. Ето и няколко от основните признаци и симптоми, които се срещат при това състояние:
 
  • Липса на сперма при еякулация, известно още като сухи оргазми.
  • Мътна урина след полов акт, което се дължи на пропускането на сперма в пикочния мехур.
  • Болка в таза след еякулация.
 
Диагноза аспермия се поставя след определянето на факторите, които водят до това състояние. Необходимо е да се направят кръвни, биохимични и образно-диагностични изследвания.
 
Лечението е насочено към отстраняване на фактора, предизвикващ това състояние. Прилага се консервативна терапия, но ако тя не доведе до желания ефект, е възможно да се наложи оперативна интервенция. Ако причината е свързана с пристрастяване към различни медикаменти, които да оказват негативно влияние, то тяхната употреба трябва да бъде незабавно преустановена.

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Слънцето може да бъде опасно за някои ревматологични болести

реклама
Още от Мъжко здраве
реклама
Изгодни оферти
Още от Био продукти
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter