ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Сложете ред в дома чрез фън шуй

Puls.bg   |   05 януари 2018   |   Коментари 0
   
   
Сложете ред в дома чрез фън шуй

Източник: iStockphoto

Настъпването на новата година ни кара да си направим равносметка и да помислим как да реорганизираме ежедневието ни, за да се чувстваме по-спокойни и щастливи. В края на всяка година си казваме, че ще отделяме повече време на семейството и дома. Така настъпва моментът, в който трябва да се разделим с много неща, които сме трупали у дома през 2017-а. Подобряването на интериора ще ни донесе нужната хармония и ще привлече късмета на наша страна.
 
Колкото и налудничаво да звучи, претрупаните стаи могат да навредят над емоционалното и здравословното ни състояние. Тук идва на помощ избора и подредбата на предметите по фън шуй. „Ако създадете баланс във вашия дом, това ще се отрази и на вашите преживявания. Той се превръща в метафора за всичко в живота ", обяснява Лаура Серано, специалист по фън шуй от Манхатън.

 

Практикуващите древното китайско изкуство са категорични, че с него може да поставим едно ново начало през 2018 г., например да подобрим здравословното си състояние, да привлечем любов, късмет, просперитет. Консултирането по фън шуй става все по-популярно. Много хора прибягват до услугите на специалисти, за да подредят дома си. 

 

Фън шуй разделя света на пет елемента:

  • Дърво: креативност и растеж;
  • Огън: лидерство и смелост;
  • Земя: сила и стабилност;
  • Метал: ред и концентрация;
  • Вода: емоции и вдъхновение;
  • Балансирайте енергиите, за да изградите своето пространство.

Правилното подреждане на тези пет елемена в дома може да ги накара да „работят“ в наша полза. Балансирането на енергиите на Ин и Ян също е част от фън шуй или казано по-просто – в дома има хармония, когато и двете присъстват в него.

 

Край на бъркотията, особено в спалнята

 

С годините много двойки натрупват непотребни вещи, които оказват своето негативно влияние върху връзката им. Без значение дали имаме материална възможност или не, ние трябва да променим бъркотията в дома, за да се чувстваме по-добре. Всякакъв хаос ще ни носи обратното. Ако искаме да променим това, трябва да започнем с промяната от входната врата до спалнята. Ако коридорът към вратата е препълнен, положителната енергия не може да влезе в дома ни. Специалистите са на мнение, че стаите трябва по-често да се проветряват и в тях да влиза повече слънчева светлина. По този начин се увеличава добрата Чи енергия в помещенията. 

 

Според фън шуй в спалнята не трябва да има огледало точно срещу леглото. То може да стои на вратата на гардероба, но той не бива да е разположен срещу спалнята. Прекаленото струпване на вещи в тази стая също затруднява отношенията. 

 

 

По-чисто

 

Прахът и мръсотията притеглят негативните емоции към дома. По-честото почистване на пространствата помага на положителната енергия да циркулира свободно из тях. 

 

Растения за пари и просперитет

 

Ако искаме да сме по-продуктивни, което ще ни донесе и повече пари, трябва да помислим за отглеждане на растения вкъщи. Това се свързва с елемента дърво, който е символ на осъвършенстването на човек в обществото. Много подходящ избор е поставянето на бамбук, който ще носи просперитет на притежателите му през годината.

 

Формата на предметите

 

Според фън шуй повечето предимети в стаите не трябва да са с остри ръбове. Масата в трапезарията е по-добре да е заоблена. Причината е, че кръглите форми носят повече късмет. Друго важно нещо според китайското изкуство е разположението на мебелите. Хората трябва да се движат свободно между тях, без да се блъскат. 


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Кожни прояви при нарушения на кожната бариера

реклама
Още от Релакс
реклама
Галерия
7 съвета за щастлива лятна ваканция
7 съвета за щастлива лятна ваканция
Здравен хороскоп за месец декември
Здравен хороскоп за месец декември
7 начина да елиминираме опустошителния стрес
7 начина да елиминираме опустошителния стрес
Няколко начина за лесно освобождаване на стреса
Няколко начина за лесно освобождаване на стреса
Изгодни оферти
Още от Еко среда
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter