ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Кино – как ни помага и как вреди?

Puls.bg   |   06 януари 2017   |   Коментари 1
   
   
Кино – как ни помага и как вреди?

Източник: Istockphoto

Киното днес е начин за разтоварване, а гледането на филми за мнозина се е превърнало дори в необходимост. Какви могат да бъдат ефектите върху здравето от този начин на прекарване на свободното време и може ли да навреди?
 
Отговорът на този въпрос до голяма степен зависи от жанра на филма, който гледаме, тъй като комедията и ужасът със сигурност не се отразяват по един и същи начин. 
 
Изследователи поясняват, че, когато гледаме страшни филми, покачването на адреналина носи удоволствие, но същевременно има потенциален риск да навреди на физическото и психическото ни здраве
 
Когато наблюдаваме напрегната сцена, нивата на сърдечния ритъм и кръвното налягане се покачват. Това може да причини сърдечен пристъп при хората, които имат проблеми със сърцето
 
Дори и напълно здравите хора може да бъдат травмирани, което да доведе до чувство на тревожност и паника
 
Киното и филмите могат да бъдат и полезни за здравето. Типичен пример са комедиите, които помагат за понижаване нивата на кръвното налягане. Когато сме смеем по-дълго време, кръвоносните съдове се разширяват. Според изследователи интензивният смях в продължение на 15 минути по време на филм има същия ефект върху сърдечносъдовата система, както и физическите упражнения. 
 
 
Установено е, че порнографските филми също влияят положително върху здравето. Това се посочва в данни на проучване, поместено в Journal of Sexual Medicine.
 
Наблюдава се значително намаляване на активността в някои области на мозъка, което води до контролиране на тревожността. Така след филма участниците в проучването се чувстват по-спокойни и по-щастливи. 
 
Оказва се, че драмите имат същия ефект, тъй като в тези моменти се сещаме за близките си и любими хора и чувството за щастие се увеличава.

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (1)

Коментарите са изказани от наши потребители и са автентични, без редакторска намеса. Екипът на Puls.bg не носи отговорност за съдържанието им.

A     2017-01-18 23:27:12
"Установено е, че порнографските филми също влияят положително върху здравето." По-голяма глупост от това не може да се измисли. В кой журнал го пише това? Puls.bg?
1 намерени, страница 1 от общо 1  1 Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Осъзнато раждане и кризите в детската възраст - във фокуса на Форум бременност и детско здраве на Puls.bg

реклама
Още от Релакс
реклама
Галерия
7 съвета за щастлива лятна ваканция
7 съвета за щастлива лятна ваканция
Здравен хороскоп за месец декември
Здравен хороскоп за месец декември
7 начина да елиминираме опустошителния стрес
7 начина да елиминираме опустошителния стрес
Няколко начина за лесно освобождаване на стреса
Няколко начина за лесно освобождаване на стреса
Изгодни оферти
Още от Йога и медитация
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter
Инвестор-Пулс ООД © 2001+ Всички права запазени
Реклама | Пишете ни | Контакти | За сайта | Карта | Условия за ползване
Investor-Puls ltd. © 2001+ All rights reserved. Contact Us | Advertising