ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Кошмари и неспокоен сън са сигнал за заболяване

Puls.bg   |   03 април 2009   |   Коментари 0
   
   
Кошмари и неспокоен сън са сигнал за заболяване

Стрес, напрежение, проблеми в работата или в семейството, всичко това е достатъчна причина за неспокоен сън и кошмари. Колкото по-емоционален е човек, толкова по-силно му се отразяват стресовите моменти в ежедневието и се изявяват като неспокойство или кошмари по време на сън.
 


Лекарите са установили, че обикновено кошмарите се появяват в първите два часа от съня. В такива случаи човек започва да диша учестено и може дори да се изпоти от напрежение.
 


Ако кошмарите обаче са сравнително често явление е препоръчително да се потърси медицинска помощ, защото това може да е знак за наличие на болест на тялото. Известни са много случаи, когато хора често сънуват, че затъват в сняг или студена вода, а впоследствие се установява, че имат проблеми с кръвообращението на крайниците.


Нарушения в съня и бурни кошмари се наблюдават при настъпването на климактериума при жените, както и като съпътстващ фактор при различни нервни болести. Родителите е добре да имат предвид, че много често децата имат кошмари при някаква психотравма или сексуално насилие.
 


От друга страна, кошмарите и честото нарушаване на съня освен неприятни мисли на другия ден може да предизвикат отслабване на имунната защита и дори да ни докарат тежки заболявания на сърцето.
 


За да не се стряска човек нощем на сън, може да използва съвета на древните китайци. Според тях е добре да се спи най-вече на лявата страна. Причината е, че енергията на слънцето, трупана през деня, се събира в дясната част на тялото. Така, когато през нощта се обърнем наляво, слънчевата енергия се освобождава и сънят ни е по-спокоен. В борбата с честите кошмари може да помогне и аромотерапията. Затова преди сън може да вземете гореща вана, в която сте пръснали няколко капки масло от лавандула или роза.
 


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Още от Релакс
реклама
Галерия
7 съвета за щастлива лятна ваканция
7 съвета за щастлива лятна ваканция
Здравен хороскоп за месец декември
Здравен хороскоп за месец декември
7 начина да елиминираме опустошителния стрес
7 начина да елиминираме опустошителния стрес
Няколко начина за лесно освобождаване на стреса
Няколко начина за лесно освобождаване на стреса
Изгодни оферти
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter