ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

С алергия на почивка - защо не?

Puls.bg   |   22 април 2013   |   Коментари 0
   
   
С алергия на почивка - защо не?

Източник: Istockphoto

Наближават великденските празници и много от нас вече плануват почивката си. За страдащите от алергии, обаче, почивката трябва да е съобразена и с някои фактори, които могат да повлияят на състоянието.

Специалисти обясняват, че алергията не е причина за отказ от пътуване, а налага взимане на някои мерки.

 

Когато сте в чужбина при хранителни алергии, е препоръчително да не експериментирате с непознати кулинарни гозби. При хранене в ресторанти е желателно да се разпита обслужващият персонал за съставките в ястията, които могат да доведат до алергична реакция.

Епинефринът не трябва да остава забравен в куфара. Взимайте го навсякъде с вас, особено ако сте на непознато място и не сте наясно с условията, които могат да обострят алергията.


В случай, че епидефринът не помага, се препоръчва и прием на антихистамин за ограничаване симптомите на алергична реакция. Антихистаминът действа след около час. Неговото присъствие в чантата също е задължително.

При алергия към полени се препоръчван носенето на шапка с голяма периферия, която да ограничава максимално попадането на прашец в очите. Капките и медикаментите, които намаляват симптомите при този вид сезонна алергия трябва да са налице.

Взимането на душ и изпирането на дрехите след разходка е наложително, за да се отстрани всеки възможен алерген, които е полепнал по тях.

При тежки алергии и астма е препоръчителна консултация с лекар специалист преди да се предприеме пътуването, особено ако е в екзотична страна.


 


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Кожни прояви при нарушения на кожната бариера

реклама
Още от Релакс
реклама
Галерия
7 съвета за щастлива лятна ваканция
7 съвета за щастлива лятна ваканция
Здравен хороскоп за месец декември
Здравен хороскоп за месец декември
7 начина да елиминираме опустошителния стрес
7 начина да елиминираме опустошителния стрес
Няколко начина за лесно освобождаване на стреса
Няколко начина за лесно освобождаване на стреса
Изгодни оферти
Още от Взаимоотношения
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter