ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Разводът вреди на общуването на децата

Puls.bg   |   03 юни 2011   |   Коментари 0
   
   
Разводът вреди на общуването на децата

Децата на разведени родители имат трудности с усвояването на училищния материал, страдат от безпокойство и самота, чувстват се тъжни и трудно създават приятелства, установява американско проучване.

 

Противно на няколко предишни изследвания, децата в начално училище не са показвали негативни ефекти преди родителите им да вземат решение за раздяла, но веднага след започване на бракоразводния процес, децата страдат от редица проблеми, според доклад, публикуван в American Sociological Review.

 

Пет-годишното проучване сравнява емоционалното и академично развитие на деца над 4-годишна възраст, чиито родители са разделени. Включени са общо 3585 деца.

 

Установява се, че децата на разведени родители се провалят на психологически тестове и задачи по математика, в резултат на проблеми с междуличностната комуникация и интернализирането на поведението, пояснява водещият изследовател Хюн Сик Ким от университета на Уисконсин, Медисън. Тази група деца са по-склонни към чувство на тревожност, самота, ниско самочувствие и тъга, допълва още експертът.

 

Възможните причини за изпитването на подобни затруднения от децата са поради взаимните обвинения и скандали между двамата родители, както и конфликтите, провокирани от битката за попечителство.

 

Промените в поведението и психическото състояние на децата може да се дължи и на финансови затруднения в резултат на внезапно спадане на семейния бюджет, както и изпадането на майката в депресия след развода.
 


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Още от Взаимоотношения
реклама
Галерия
4 признака за нездравословна връзка
4 признака за нездравословна връзка
Здравословни идеи за коледни подаръци
Здравословни идеи за коледни подаръци
Тийнейджърът и сексът – как да поговорим с него?
Тийнейджърът и сексът – как да поговорим с него?
Изгодни оферти
Още от Хомеопатия
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter