ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Проф. Николаидес на IX Симпозиум по репродуктивна медицина с лекция

Puls.bg   |   23 октомври 2015   |   Коментари 0
   
   
Проф. Николаидес на IX Симпозиум по репродуктивна медицина с лекция

Източник: iStockphoto

Светилото във феталната медицина, проф. Кипрос Николаидес, ще изнесе лекция чрез телевръзка на IX Софийски симпозиум по репродуктивна медицина. Форумът се организира от Института за репродуктивно здраве и Медицински комплекс „Д-р Щерев“ на 6 и 7 ноември в хотел Балкан София (бивш хотел „Шератон“). Темата на тазгодишния симпозиум е „Асистирани репродуктивни технологии, бременност и раждане.“

Проф. Николаидес е ръководител на Центъра по фетална медицина към King’s College Hospital в Лондон –  първия по рода си специализиран център във Великобритания и най-големия такъв в света. Той е един от основоположниците на феталната медицина в световен мащаб. Пионер, приложил за пръв път редица иновации както във високоспециализираните ултразвукови изследвания на плода по време на бременността, така и в приложението на революционни вътреутробни фетални операции. Школата на проф. Кипрос Николаидес е подготвила и сертифицирала специалисти по фетална медицина, работещи във водещи лечебни заведения в Европа, САЩ и Азия.

Лекцията на проф. Николаидес, която ще бъде предавана на IX. Софийски симпозиум чрез директна видеовръзка от King’s College Hospital, ще бъде включена във втория модул, който е посветен на бременността. Темата на лекцията ще бъде свързана с клиничното приложение на скрининг хромозомни заболявания чрез фетална ДНК в майчината кръв.Деветият софийски симпозиум ще събере на едно място водещи специалисти от страната и чужбина в областта на репродуктивната медицина, акушерството, гинекологията, феталната медицина и неонатология. Фокусът на научния форум ще е насочен към въпросите, свързани с възможностите на съвременната репродуктивна медицина, с надлежното проследяване на бременността и новите постижения в пренаталната и феталната медицина и с раждането от акушерска и неонатологична гледна точка с обсъждане на съвременните тенденции.

Пълна информация за програмата на IX Софийски симпозиум по репродуктивна медицина, за лекторите в научната програма, за таксите за правоучастие и начините на заплащане можете да получите от интернет страницата на Института по репродуктивно здраве.

 

 


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Още от Зачатие
реклама
Изгодни оферти
Още от Естетични процедури
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter