ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

МВР болница запазва самостоятелността си

Puls.bg   |   13 януари 2012   |   Коментари 0
   
   
МВР болница запазва самостоятелността си

източник: МВР

Запазва се юридическата самостоятелност на Медицинския институт на Министерство на вътрешните работи (МВР) в организационната структура на ведомството, стана ясно по време на среща на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов и заместникът му Веселин Вучков с представители на здравното заведение. 

 
Бяха представени и няколко промени. Запазва се нивото на здравни услуги, които болницата предоставя на служителите на МВР, членовете на семействата им, пенсионерите от системата на МВР, курсантите от Академията на МВР и служителите, наградени с „Почетен знак”. 
 
Предвижда се засилване на функционалното взаимодействие между Военно-медицинска академия и Медицинския институт на вътрешно министерство, на базата на сключени договори за медицинско обслужване и ясни финансови взаимоотношения. 
 
Закриват се поликлиничните звена на болницата в Пловдив и Варна, те ще бъдат обособени в медицински служби по подобие на структурите в другите областни градове. 
 
Освен това се прекратява практиката на безплатно предоставяне на медицинско обслужване на външни потребители от държавната администрация и поставянето на тези взаимоотношения на основите на строги финансови разчети за видовете и обема на здравните услуги.
 
Министър Цветан Цветанов запозна състава с утвърдения нов щат на Медицинския институт, влязъл в сила от 1 януари, призова за строга финансова дисциплина, увеличаване на инвестиционния компонент в бюджета на института и уплътняване на щата с добри специалисти.

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Остър и хроничен ентероколит - през топлите месеци

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Еко среда
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter